A Mercedes nyitott legjobban a Japán Nagydíj első szabadedzésén Szuzukában, úgy tűnik, nem a levegőbe beszéltek, amikor azt mondták, hogy a pálya fekszik majd az autónak.
F1: Sorminta és balesetek 1
F1: Sorminta és balesetek 2

F1: Sorminta és balesetek

F1: Sorminta és balesetek

F1: Sorminta és balesetek 16
F1: Sorminta és balesetek 17
F1: Sorminta és balesetek 18
F1: Sorminta és balesetek 19
F1: Sorminta és balesetek 20
F1: Sorminta és balesetek 21
F1: Sorminta és balesetek 22
F1: Sorminta és balesetek 23
F1: Sorminta és balesetek 24
F1: Sorminta és balesetek 25
F1: Sorminta és balesetek 26
F1: Sorminta és balesetek 27
F1: Sorminta és balesetek 28
Fotó megosztása:
F1: Sorminta és balesetek 29


Lewis Hamilton csapattársának, Nico Rosbergnek is háromtizedet adva lett első. Az ezüst nyilak mögött a Red Bull, a Ferrari és a Lotus autói sorakoztak párban – Vettelék bő hattizedet, Massa és Alonso, valamint Romain Grosjean nagyjából egy másodpercet, Kimi Räikkönn 1,2-et kapott az 5,8 km-es pályán.
A top10-es sormintát a Toro Rossó-s Daniel Ricciardo “rontotta el”, ugyanis az ausztrál befért a két McLaren közé, Sergio Perez a 9., Jenson Button a 11. idővel zárt.
Három komolyabb incidens történt az edzésen: Pastor Maldonado a Spoon kanyarnál elveszítette a bal hátsó kerekét, kipördült, Giedo van der Garde a Degner kombinációnál vesztette el az uralmat a Caterham felett, de mire a gumifalig ért, jól lelassult, sem neki, sem az autónak nem esett különösebb baja, azonban a marussiás Jules Bianchi már nem mondhatta el ugyanezt.
F1: Sorminta és balesetek 30


A francia újonc ugyanott bukott, ahol a holland, de ő csúnyán összetörte az autó elejét és a könyökét is alaposan megütötte. “Az autó túlkormányzott volt, a könyököm pedig beszorult a kasztni és az ülés közé, így már nem tudtam jobbra fordulni. A könyököm beakadt, nem volt könnyű eset.”
A csapat bejelentette, hogy az autó javítható, de nem elég gyorsan, így Bianchi ki is hagyja a második edzést, csak szombaton vezet újra. Sajnálhatja, ugyanis a francia most is megvillantotta a tempóját: annak ellenére, hogy 10 körrel kevesebbet ment csapattársánál, Max Chiltonnál, egy másodperccel gyorsabb volt nála. A hátsó négyesből Bianchit csak a Caterhemnél újra beugró “öreg”, Heikki Kovalainen verte.
Japán Nagydíj, 1. szabadedzés, Szuzuka, 2013.10.11.