Hétfőn röppent fel, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn a koreai versenyhétvégén arról tájékoztatta a csapat címzetes elnökét, Niki Laudát, hogy a szezon végén távozik az alakulattól.
A hír ugyan egybevágna azzal, hogy előbb-utóbb a McLarentől elcsábított Paddy Lowe-t szeretnék erre a posztra emelni, de Lauda gyorsan cáfolt, azt mondta, egyelőre semmi sem dőlt el, és ha rajta múlik, ő szeretné is megtartani Brawnt 2014-re.
F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet 1
F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet 2

F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet

F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet

F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet 6
F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet 7
F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet 8
Fotó megosztása:
F1: Ross Brawn megint szabadságra mehet 9


Szerdán maga Brawn is arról beszélt, hogy egyelőre tárgyalnak, mérlegeli a folytatást:
“A helyzet semmit sem változott az elmúlt pár hétben. Továbbra is tárgyalunk Nikivel a csapatnál betöltött szerepemről” – mondta az Auto Motor und Sportnak.
 
A találgatások a 2015-ben visszatérő Hondához vagy annak leendő partneréhez, a McLarenhez kötötték az angol szakembert.
“Egy szót sem beszéltem a Hondával vagy a McLarennel. A döntésem nem sürgős, ráér télen. Nem szoktam elkapkodni az ilyesmit. Ha másfelé nézelődnék, azt is nagyon alaposan mérlegelném, megfontolnám. Az ilyesmi időt kíván.”
Egyébként a Honda motorsportfőnöke egy tegnapi interjúban azt mondta, ő maga a riportertől hallott először a brawnos pletykákról.
A lap felvetette, hogy Brawn 2007-hez hasonlóan akár szabadságra is mehetne, horgászgathatna az F1 helyett: “Nem ez lenne az első alkalom” – reagált  a mérnök.