2015-ben újra összeáll a 1980-as évek második felének, 90-es évek elejének sikerpárosa, a McLaren és a Honda. A japán cég hat év távollét után, az új turbókorszak második évében tér vissza a wokingi csapathoz, amelynél nem csak egyszerű szállítóként, hanem gyári partnerként lesz majd jelen.
Az egyéves lépéshátrány ellenére nem aggódnak a Hondánál, rögtön magasra céloznak: “Eldöntöttük, hogy 2015-től újra részt veszünk a Forma-1-ben, ez pedig azt jelenti, hogy a győzelemért jövünk. Ez lesz a cél rögtön az első évtől” – mondta a Sky Sportsnak a cég motorsportfőnöke, Arai Jaszuhisza.
A Honda győzni jön a Forma-1-be 1
A Honda győzni jön a Forma-1-be 2

A Honda győzni jön a Forma-1-be

A Honda győzni jön a Forma-1-be

A Honda győzni jön a Forma-1-be 7
A Honda győzni jön a Forma-1-be 8
A Honda győzni jön a Forma-1-be 9
Fotó: Eurorpess
Fotó megosztása:
A Honda győzni jön a Forma-1-be 11


A cél tehát megvan, de azt egyelőre nem tudják, kikkel is akarják elérni. A McLarennél még azt sem jelentették be hivatalosan, hogy ki vezet náluk 2014-ben, és bár Jenson Button opcióját már aktiválták a jövő évre, 2015 teljesen nyitott kérdés. A Japán-bolond, és a Hondának egyetlen modern kori gyári csapatos győzelmét szerző Button megtartása logikus lenne, rajta kívül azonban Nico Hülkenbergtől Fernando Alonsóig jó néhány név a pakliban van.
“Az 1980-as években csodálatos időszakunk volt a McLarennel, Senna és Prost nagyon jó versenyző volt. Csodálatos korszak volt. A mostani versenyzőket illetően azonban még semmit nem döntöttünk, de jó pilóták, jó csapat, jó szervezet kell majd. Ezeknek a helyükön kell lenni, ha jól akarunk kezdeni” – mondta Arai.
A napokban Honda legutolsó csapatfőnökét, a Mercedesnél egyre inkább kiszoruló Ross Brawnt is hírbe hozták a japán gyártóval, de a motorsportfőnök azt mondja, ő nem is hallott erről: “Most hallom ezt először, meglepő! Nem hiszem, hogy ez megvalósul.”