Kimi Räikkönen az Ausztrál Nagydíjon győzelemmel kezdte a 2013-as idényt, de azóta nem sikerült ismételnie, azóta egyszer Lewis Hamilton, kétszer Fernando Alonso, és háromszor Sebastian Vettel mögött lett második.
A finn Szingapúrban, és legutóbb Koreában is a dobogóra állt, mindkétszer sokat javítva a rajpozíciójához képest. Szeretné, ha a 3. és 2. hely után idén lenne még egy első is, de nem tagadja, hogy ehhez össze kell kapnia magát az időmérőkön. 


“Koreában elég pocsékul alakult az időmérőm, de nehéz megmondani, hogy egy jobb rajtpozícióval többre mehettem-e volna. Sebastian a végén is gyorsabb volt nálunk. Nem sokkal, de gyorsabb, a gumijai is frissebbek voltak, szóval szerintem nehéz lett volna elkapni. Koreában valóban közelebb voltunk a Red Bullhoz, mint más futamokon, de még mindig nem elég közel.”
“De ha javítani tudunk a szombati formánkon, akkor továbbra is megvan az esély a futamgyőzelemre, szóval egyértelműen erre hajtunk majd, aztán meglátjuk” – mondta a 2007-es bajnok.
Räikkönen általában “tojik rá”, hogy melyik pályán versenyez éppen, de sok más kollégájához hasonlóan Szuzuka még neki is a szíve csücske:
“Általában nem számít, hogy hol vagyunk, ha jó eredményt érünk el akkor úgyis élvezem, de Szuzukát azért nagyon várom minden évben. Rendes, régi pálya, világos, hogy miért élvezik a versenyzők, a tetejébe pedig általában jó is a futam. Gyors, technikás, vannak jó előzési lehetőségek, számomra erről szól az autóversenyzés.”
“Egyedi pálya, Spa és Monaco mellett ott van az első háromban. Az ilyen helyeken örülök legjobban a győzelemnek. A hosszú utazást sosem szerettem Szuzukában, de F1-es autóval körbemenni rajta minden egyes alkalommal óriási.”
“Mindenből van egy kicsi: Vannak padlógázos kanyarok és olyanok is, ahol ügyesen kell játszani a fékkel és a gázzal, hogy meglegyen az ideális tempó. Ha túlságosan nyomjuk, a pálya rögtön büntet, ahogy tavaly az időmérőn én is megtapasztaltam az utolsó gyors körömön. Remélhetőleg idén mindent elcsípünk, és az élen küzdhetünk majd – úgy lehet legjobban élvezni Szuzukát!”