Kimi Räikkönen az Ausztrál Nagydíjon győzelemmel kezdte a 2013-as idényt, de azóta nem sikerült ismételnie, azóta egyszer Lewis Hamilton, kétszer Fernando Alonso, és háromszor Sebastian Vettel mögött lett második.
A finn Szingapúrban, és legutóbb Koreában is a dobogóra állt, mindkétszer sokat javítva a rajpozíciójához képest. Szeretné, ha a 3. és 2. hely után idén lenne még egy első is, de nem tagadja, hogy ehhez össze kell kapnia magát az időmérőkön. 
F1: Räikkönen még győzne idén 1
F1: Räikkönen még győzne idén 2

F1: Räikkönen még győzne idén

F1: Räikkönen még győzne idén

F1: Räikkönen még győzne idén 4
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen még győzne idén 5


“Koreában elég pocsékul alakult az időmérőm, de nehéz megmondani, hogy egy jobb rajtpozícióval többre mehettem-e volna. Sebastian a végén is gyorsabb volt nálunk. Nem sokkal, de gyorsabb, a gumijai is frissebbek voltak, szóval szerintem nehéz lett volna elkapni. Koreában valóban közelebb voltunk a Red Bullhoz, mint más futamokon, de még mindig nem elég közel.”
“De ha javítani tudunk a szombati formánkon, akkor továbbra is megvan az esély a futamgyőzelemre, szóval egyértelműen erre hajtunk majd, aztán meglátjuk” – mondta a 2007-es bajnok.
Räikkönen általában “tojik rá”, hogy melyik pályán versenyez éppen, de sok más kollégájához hasonlóan Szuzuka még neki is a szíve csücske:
“Általában nem számít, hogy hol vagyunk, ha jó eredményt érünk el akkor úgyis élvezem, de Szuzukát azért nagyon várom minden évben. Rendes, régi pálya, világos, hogy miért élvezik a versenyzők, a tetejébe pedig általában jó is a futam. Gyors, technikás, vannak jó előzési lehetőségek, számomra erről szól az autóversenyzés.”
“Egyedi pálya, Spa és Monaco mellett ott van az első háromban. Az ilyen helyeken örülök legjobban a győzelemnek. A hosszú utazást sosem szerettem Szuzukában, de F1-es autóval körbemenni rajta minden egyes alkalommal óriási.”
“Mindenből van egy kicsi: Vannak padlógázos kanyarok és olyanok is, ahol ügyesen kell játszani a fékkel és a gázzal, hogy meglegyen az ideális tempó. Ha túlságosan nyomjuk, a pálya rögtön büntet, ahogy tavaly az időmérőn én is megtapasztaltam az utolsó gyors körömön. Remélhetőleg idén mindent elcsípünk, és az élen küzdhetünk majd – úgy lehet legjobban élvezni Szuzukát!”