Két hete felröppent, hogy az F1-ből 2011 végén távozott Rubens Barrichello egy igen zsíros szponzori csomaggal készül a sportágba való visszatérésre, a Saubernél kopogtat.
A svájci csapat főnöknője, Monisha Kaltenborn előbb azt mondta, tudnak Barrichellóról, tudják, mit kapnának tőle, de amikor ez alapján lendületet vettek a találgatások, Koreában kerek perec leszögezte, hogy nem tárgyalnak a brazil veteránnal, egyszerűen csak diplomatikusan fogalmazott, amikor először erről kérdezték.
F1: Barrichellóért lobbizik a bajnok 1
F1: Barrichellóért lobbizik a bajnok 2

F1: Barrichellóért lobbizik a bajnok

F1: Barrichellóért lobbizik a bajnok

F1: Barrichellóért lobbizik a bajnok 5
F1: Barrichellóért lobbizik a bajnok 6
Fotó megosztása:
F1: Barrichellóért lobbizik a bajnok 7


Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint ez nagy hiba: “Rubenset érdemes lenne megfontolni. Miért utasít el egy csapatfőnök ekkora tapasztalatot? 2014 nagyon bonyolult év lesz. Barrichello mindenképp jobb lenne Gutierreznél” – hozta fel a mexikói újoncot. “Ő mit adott eddig a Saubernek? Semmit. Csak hasonlítsuk össze Hülkenberggel!” – mondta az Auto Motor und Sportnak a nemrég Kimi Räikkönen ferraris szerződtetésén is felháborodó kanadai. 
Az egykori Williams-, BAR-, Sauber- és BMW-pilóta általánosságban is fúj a pénzes versenyzőkre, nemrég a caterhames Charle Pic tehetségét is fitymálta. A francia ifjonc úgy reagált, hogy ő nem fizetős versenyző, de Villeneuve visszavágott: “Akkor megmagyarázhatná, hogy miért ő ül az autóban és nem Heikki Kovalainen.”