Paul di Resta 2006-ban akkori csapattársát, egy bizonyos Sebastian Vettelt megverve lett Forma-3-as bajnok, amikor pedig a 2010-es Német Túraautó-bajnoki címmel a tarsolyában 2011-ben megérkezett az F1-be, hatalmas ígéretnek számított.
A skót pilóta azonban azóta sem váltotta meg a világot, voltak jó pontszerzései, szép futamai, de tulajdonképpen nem fejlődött túl sokat a három idény alatt. Az idei év második felében különösen pocsékul megy, Silverstone óta egyszer sem volt pontszerző, annál többször esett viszont ki, általában a saját hibájából. Legutóbb Koreában, előtte Szingapúrban szintén.
Bár di Resta korábban azt panaszolta, hogy a nagycsapatok nem igazolják, pedig szerinte ott lenne a helye, mostanra már inkább a Force Indiá-s állása miatt aggódhat. A silverstone-i középcsapat válogathat a versenyzők között, a McLaren pedig egyenesen ajánlgatja nekik a Formula Renault 3.5-ben villogó dán Kevin Magnussent.
F1: A karrierjéért küzd di Resta 1
F1: A karrierjéért küzd di Resta 2

F1: A karrierjéért küzd di Resta

F1: A karrierjéért küzd di Resta

F1: A karrierjéért küzd di Resta 5
F1: A karrierjéért küzd di Resta 6
Fotó megosztása:
F1: A karrierjéért küzd di Resta 7


“Ha megfelelő autóm van, akkor képes vagyok teljesíteni. Azonban az elmúlt futamokon történtek miatt tényleg nem vagyok valami jó helyzetben. Előtte ragyogó pontszerzési sorozatom volt, de amikor amikor baj van, akkor rendesen baj van. Jelenleg Adriannal (Sutil) együtt igyekszünk valahogy lépést tartani az előttünk lévőkkel, ez pedig nehéznek bizonyul” – utalt a Magyar Nagydíjtól bevezetett új Pirellik számukra előnytelen jellegére. 
“Nem tehetek mást, mint hogy összekapom magam Szuzukára, teszem a dolgomat. Mindenki másnál jobban szeretném, ha újra sínen lennénk, mert a csapat megérdemelné ezt, szóval most mindent bele kell adnom.”
Di Resta talán a saját csapatára legtöbbet mutogató, panaszkodó versenyző a mezőnyben, ezúttal is kitért arra, hogy azért tőlük is segítséget vár:
“Tudom, hogy képes vagyok hozni az eredményeket, ez nem kérdés. Egyszerűen csak kell egy kis támogatás a csapattól is, be kell látniuk, hogy milyen nehéz a mostani autót vezetni, meg kell próbálnunk együtt kimászni ebből. Kell a segítségük, de 100 százalékosan biztos vagyok benne, hogy mindenki a lehető legjobban igyekszik is.”
F1: A karrierjéért küzd di Resta 8


A Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya így beszélt a hétvégi Japán Nagydíj előtt:
“Az utolsó öt verseny sokféle eltérő kihívást jelent majd. Némelyik pálya fekszik majd nekünk, némelyik nem annyira, de életbe vágó, hogy most már újra rendszeresen pontokat szerezzünk, hogy így bebiztosíthassuk a bajnoki (6.) helyezésünket. Szuzuka nagy kihívás lesz, de a lényeg, menjünk előre, hagyjuk magunk mögött a koreai kudarcot.”
“A pilótákat illetően minden lehetséges opciót mérlegelünk, sosem kapkodjuk el ezt a döntést. Jelenleg versenyképes párosunk van, de összeülünk még a csapatvezetéssel, hogy megbeszéljük, hogyan tovább 2014-ben. Azonban nagyon valószínűtlen, hogy az Indiai Nagydíj előtt bármiről is döntünk majd.”