Martin Whitmarsh nem hagyja kihűlni a vad alonsós pletykákat. Noha a spanyol Koreában is kijelentette, hogy nem áll szándékában visszaigazolni a McLarenhez, a csapatfőnök jelezte, hogy a wokingiak “megengedhetik maguknak” az F1 legjobban fizetett pilótájának leigazolását.

F1: A McLaren megengedheti magának Alonsót! 1
F1: A McLaren megengedheti magának Alonsót! 2

F1: A McLaren megengedheti magának Alonsót!

F1: A McLaren megengedheti magának Alonsót!

F1: A McLaren megengedheti magának Alonsót! 4
Fotó megosztása:
F1: A McLaren megengedheti magának Alonsót! 5


Pedig igen valószínű, hogy a 2012-es 2,5 millió fontos (875 millió Ft) veszteség után az idei fejlesztésekkel teljesen tévútra került, és csak a bajnokság ötödik helyéért küzdő alakulat a rossz eredmények miatt idén újra veszteséges lesz. Whitmarsh szerint azonban nincs semmi gond.

“Megengedhetjük magunknak, hogy Alonsót idehozzuk a következő szezonra” – fogalmazott Whitmarsh. “Tárt karokkal várnánk vissza, örülnénk, ha újra itt lenne? Természetesen igen.” Whitmarsh talán nem véletlenül nyilatkozott pont most és pont ilyet, hiszen Alonso Koreában sem lehetett elégedett a Ferrarival, amellyel csak hatodik lett az időmérőn és a versenyen egyaránt.

“Csak a szokásos, mint az elmúlt négy évben mindig” – nyilatkozta Alonso csalódottan a Speed Weeknek, hozzátéve, hogy kezd hozzászokni a helyzethez. “Jelenleg a negyedik leggyorsabb csapat vagyunk a mezőnyben, de arra büszkék lehetünk, hogy három alkalommal is harcban voltunk a vb-címért.”

Alain Prost meg tudja érteni Alonso csalódottságát, de csak részben. “Fernando megérdemli, hogy bajnok legyen, de történtek hibák, és ez okozhat frusztrációt” – okoskodott a Professzor. “Az is igaz, hogy túl sok szerencséje sem volt, a Red Bull-Vettel párost ráadásul pokoli nehéz megverni. Amiben nem értek vele egyet, hogy nem kenhet mindent a Ferrarira. Ha mindig a középmezőnyben lett volna, megérteném az idegességét, de az autó többé-kevésbé mindig versenyképes volt. A Red Bull most tartósan jobb, ennyi.”