A McLaren csapatfőnöke szerint a dán Kevin Magnussen és a belga Stoffel Vandoorne is helyet érdemelne a Forma-1-ben. Mindketten a wokingiak utánpótlásprogramjában jeleskednek, a Forma-Renault 3.5-öt Magnussen éppen Vandoorne előtt vezeti.

A McLaren benyomná Magnussent az F1-be 1
A McLaren benyomná Magnussent az F1-be 2

A McLaren benyomná Magnussent az F1-be

A McLaren benyomná Magnussent az F1-be

A McLaren benyomná Magnussent az F1-be 4
Fotó megosztása:
A McLaren benyomná Magnussent az F1-be 5


“Mindketten nagyon jók és el fognak jutni a Forma-1-be, nekünk meg az a feladatunk, hogy gondoskodjunk róluk” – mondta Martin Whitmarsh. “Mindketten nagyon különlegesek.” A McLaren különösen Magnussent szeretné benyomni az F1-be, egy esetleges lehetőségről már a Lotusszal, Force Indiával és Marussiával is tárgyaltak. A Lotusnál van is hely, bár arra Nico Hülkenberg a legesélyesebb.

A Marussiának és a Force Indiának is volt korábban technológiai kapcsolata a McLarennel, előbbi azonban most a Ferrari felé közeledik, míg a Force India a Mercedesszel fűzte szorosabbra a kapcsolatát.

“Vijay Mallya mindig a számára elérhető legjobb pilótákat szerződtette le, nem hiszem, hogy változtatna ezen a filozófián” – mondta a Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley. “Ha a McLaren szerint Magnussen olyan óriási tehetség, miért nem ad neki egy esélyt?”

Magnussen brillírozott a tavalyi abu-dzabi teszten, olyan időt futott, amellyel hatodik lehetett volna az F1-es futam rajtrácsán. “Így vagy úgy, de találunk majd módot rá, hogy mindketten az F1-ben szerepeljenek. Megérdemlik. Ha nem most, akkor majd egy évvel később jönnek, szerencsére még fiatalok” – fogalmazott Whitmarsh.