A hétvégén csúcsra pörgött az autósport rizikófaktora. Több versenyen bizonyította a sors, hogy aki egy 6-800 lóerős rakétába szíjazva akar mindenkit legyűrni, annak nem árt zsíros életbiztosítást kötni. Bármikor jól jöhet. A Koreai Nagydíj tűzzel, pályára hívatlanul lépő beavatkozó autóval mutatta, milyen az, ha levegőben lóg az életveszély. Sajnos az IndyCar aktuális versenye erre rátett egy lapáttal, komoly bukással zárult a houstoni futam.

Dario Franchitti, a sport negyvenéves veteránja a futam utolsó körében kenődött fel iszonyat tempóval a védőkerítésnek, majd törmelékesőt szóró pörgéssel állt meg a pálya közepén. A baleset okozója sokak számára ismerős lehet, az F1-et is megjárt Szato Takuma volt rosszkor rossz helyen. Szokásához híven.

Pont a háromszoros Indy 500-győztes Franchitti előtt sikerült megcsúsznia, akinek már nem akadt hely a menekülésre, így Szato bal hátsó kerekét eltalálva kezdetét vette az akciófilmekbe illő repülés. Szerencsére senki sem sérült meg komolyan, a szétrepülő törmelék 13 nézőnek okozott könnyebb sérülést, Franchitti pedig hát- és bokafájdalommal került kórházba kivizsgálásra.