Amióta az év elején a Mercedes elcsábította a McLaren addigi technikai igazgatóját, Paddy Lowe-t, állandó téma, hogy Ross Brawn távozni fog a brackley-i alakulattól, és az ír szakember kapja meg a csapatfőnöki posztot.
A német Sport Bild hétfői híre szerint Brawn vasárnap Koreában tájékoztatta a Mercedes-csapat címzetes elnökét, Niki Laudát arról, hogy a szezon végén távozik. 
F1: Ross Brawn a McLarenhez megy? 1
F1: Ross Brawn a McLarenhez megy? 2

F1: Ross Brawn a McLarenhez megy?

F1: Ross Brawn a McLarenhez megy?

F1: Ross Brawn a McLarenhez megy? 6
F1: Ross Brawn a McLarenhez megy? 7
F1: Ross Brawn a McLarenhez megy? 8
Fotó megosztása:
F1: Ross Brawn a McLarenhez megy? 9


A főnök korábbi munkaadójánál, a Forma-1-be 2015-ben visszatérő Hondánál találhat helyet, emellett a McLarenhez való átigazolásában is lenne logika, hiszen a japán gyártó a wokingiak motorszállítója lesz, a múlt hétvégén Martin Whitmarsh azt állította, hogy “sajtószenzáció” szintű szakemberi igazolásra készülnek hamarosan. 
Lauda cáfolta, hogy Brawn távozása már kész tény lenne: “Tárgyalok Ross Brawnnal. Jelenleg még nincs döntés a hosszú távú jövőről. Ez a helyzet, és jó néhány hónapja nincs változás. Én egyértelműen szeretném megtartani, de ő csak az év végén dönt majd.”
Az 58 éves Brawn 1978-ban a frissen alapított Williamsnél kezdte az F1-es pályafutását, a 80-as években megfordult a Lolánál és az Arrowsnál, majd 1991-96 között a Benettonnál volt Michael Schumacher sikereinek egyik fő kovácsa. 1997-ben Schumacher után ment a Ferrarihoz, ahol technikai igazgatóként az aranykor egyik kulcsfigurája volt.
Az angol 2007-re távozott a Ferraritól, egy évre szabadságra ment, majd 2008-ban a Hondánál lett csapatfőnök, miután pedig a japán gyártó az év végén kiszállt a sportágból, Brawn lett a brackley-i alakulat társtulajdonosa és névadója. 2009-ben mindkét címet megnyerték. A csapatot az év végén felvásároló Mercedes megtartotta a posztján.