A vasárnapi Koreai Nagydíjon Sebastian Vettel mögött a Lotus két autója ért be a dobogós helyeken, de nem épp olyan sorrendben, ahogy azt Romain Grosjean képzelte.  
A francia pilóta a futam rajtja után fellépett a 2. helyre, és a vezető Vettel nem is húzott el túlságosan tőle. Räikkönen ellenben a számára előnyös időpontban érkező biztonsági autós szakasz miatt került a 3. helyre, ahonnan aztán kíméletlenül előre is lépett egyet, amikor Grosjsean hibázott.


A frissebb gumikon haladó, gyorsabb tempóra képes francia ezután azt várta, sőt kérte, hogy a csapat utasítsa Räikkönent az elengedésére – ahogy ezt korábban fordított felállásban többször megtették már -, de ez nem történt meg, Grosjean pipa volt a leintés után.
A Lotus vezető mérnöke, Alan Permane a futam után elmagyarázta, miért volt most csapatutasítás:
“Ideges volt, ami érthető is. Kimit már elengedtük párszor mellette idén, azonban akkor az indokolt volt, és volt esély az éllovas megelőzésére. Megtettük ezt a Nürburgringen, ahol úgy véltük, hogy Kimi megverheti Vettelt, és megtettük Silverstone-ban is, amikor a futam közepén Kimi sokkal gyorsabb volt.”  
“De most nem volt reális esély Vettel legyőzésére. Romain nyilván csalódott és ideges volt, ezért is nyugtatgattam a végén” – magyarázta Permane. “De már rendben van. Lehetett volna hiszti a futam után megbeszélésén, de semmi ilyen nem volt. Azt mondta, tudta, hogy ő hibázott, és hogy tanulni fog belőle.”
A  mérnök egyébként méltatta Grosjean egész hétvégés teljesítményét, hiszen szombaton a 3. rajthelyet szerezte meg az időmérőn, míg Räikkönen csak a 9. lett. 
“Kiminek aztán szerencséje volt, de végül is ő maga hozza magát olyan helyzetbe, hogy ki is tudja használni a szerencsét. Szóval ő is jól csinálta! A csapatnak egyáltalán nem számít a sorrend. Sok pontot hoztunk a Ferrarin és a Mercedesen, ez a lényeg.”