Mark Webber hihetetlenül balszerencsés volt a Koreai Nagydíjon. Az ausztrál a 13. helyről indult, de a második kiállásoknál már bőven a top10-ben volt, és a tempója alapján az első ötig is eljuthatott volna. A második cseréről azonban a lehető legrosszabb pillanatban tért vissza a pályára, közelről nézhette végig Sergio Perez defektjét, az egyik törmelékdarab pedig tönkretette a teljesen friss szett gumiját.

Webber mehetett vissza a bokszba, visszaesett a 11. helyre, de rögtön az újraindulás után kiesett, miután eltalálta a megpördülő Adrian Sutil. “Ez van, úgy tűnik, a pilóták itt nem valami fontosak” – mérgelődött Webber. “A gumik nagyon kopnak, és néha kissé eldurrannak. Ezt a Pirellinek kell megoldania.”

“A Pirelli szerint biztosan az lesz, hogy Perez a nagy fékezés miatt kapott defektet, az igazság azonban az, hogy a gyors kopás miatt kell nagyokat fékeznünk. Pirelli-defektet kaptam egy Pirelli-gumitól, nem semmi.”

“Egyébként is állandóan gumikímélés megy, mindenki nagyon ügyel arra, hogy nehogy túl gyorsan elkoptassa az abroncsokat. Amelyek persze így is rongyolódnak, így lehetetlen mélyeket fékezni velük.”


A defektet kapott, végül a tizedik helyen zárt Sergio Perez némiképp ellentmondott az ausztrálnak, kicsit saját és a McLaren bátorságát is okolva a kialakult helyzet miatt. “28 kört tettem meg azokon a gumikon. Néha korábban, néha később fékeztem” – mondta a mexikói. “Hirtelen állóra fékeztem a gumikat az egyes kanyarban, aztán a jobb első felrobbant, megrongálva az első szárnyat és néhány egyéb alkatrészt.”

Webber a defektjét követő kiesés után azt is kénytelen volt végignézni, ahogy Red Bullja lángokba borul. “Azt hiszem, a KERS kapott lángra, mert elég erős ütést kapott az autó. Ez egy azonnali KERS-tűz lehetett.” Christian Horner csapatfőnök ezzel szemben azt mondta, hogy olajvezetéket talált el Sutil, és a kipufogóra került olaj gyulladt be.