Romain Grosjean a kiváló rajtját követően egyértelműen esélyes volt arra, hogy megszerezze a 2. helyet a Koreai Nagydíjon, azonban végül csak 3. lett, mert a második biztonsági autós szakaszt követő újrarajtolásnál hibázott, az addigra közvetlenül mögötte haladó csapattárs, Kimi Räikkönen pedig megelőzte.
A francia nehezen nyelte le a dolgot, később többször is arra panaszkodott a rádión, hogy a finn feltartja, csapatutasítást akart kicsikarni. Ez nem történt meg, maga a főnök, Eric Bouillier szólt rá, hogy rajta múlik, tolja, ahogy tudja.


Ez egyértelműen tovább növelte a feszültséget, a leintés után rádión külön figyelmeztették Grosjeant, hogy a dobogón viselkedjen: “Majd később megbeszéljük ezt az irodában, de most kurva nagy vigyor a dobogón, kurva nagy vigyor!” – üzenték.
Boullier a dobogós ceremóniára tartva nem titkolta a balhét: “Romain nyilván frusztrált, hiszen hibázott, Kimi pedig megelőzte. Utána könyörgött a csapatutasításért, hogy engedjük előre, de ő hibázott, (Räikönennek) pedig normális versenytempója volt. Azt hiszem, Romain lehetett volna gyorsabb is, de ideges volt, elvesztette a koncentrációját, de ebből is tanul majd.”
Utólag Grosjean igyekezett elbagatellizálni a súrlódást:
“A rádióforgalom nagy részét nem is hallom. Ma én voltam a gyorsabb, de ezen a pályán szinte lehetetlen előzni. El kellett volna kerülnöm a 15-ös kanyarnál a műfüvet, és akkor nem lenne ez a téma. Azonban hibáztam, de azért ez sem a világvége.”