F1: Rajtbüntetés az újoncnak 2

A Force Indiá-s Paul di Resta idén már jó néhányszor elvérzett a Q1-ben a többre képes Force Indiával, így nem volt meglepő, hogy a Koreai Nagydíj időmérőjén azonnal hangosan panaszkodott, amikor az első szakaszban a marussiás Jules Bianchi autója mögött kellett befutnia az utolsó körén.
Az incidens egyébként nem tűnt túl súlyosnak, és maga Bianchi is gyors körön volt, ezért rögtön azt nyilatkozta, hogy nem számít büntetésre, azonban a stewardok másképp látták. Az indoklásban azt írják, a 22-es autó (Bianchi) felvezető körön volt, ezért a csapatának tanácsa alapján a 14-es kanyarban el kellett volna engednie a gyors körön lévő di Restát.
A francia pilótát megrovásban részesítették és háromhelyes hátrasorolással büntették az amúgy a Q2-be végül továbbjutó, de ott a 16-ból csak a 15. helyet megszerző skót akadályozásáért. 
Bianchi ezzel a 21.-ről a 22. helyre esik vissza, mindössze helyet cserél csapattársával, Max Chiltonnal az utolsó soron, di Resta pedig semmit nem nyer. Igazság tétetett.
A vasárnapi futam szempontjából sokkal lényegesebb, hogy a Szingapúrból hozott büntetése miatt Mark Webber a kvalifikáción elért 3. ideje ellenére csak a 13. helyről rajtol. Az ausztrál – Fernando Alonsóval együtt – két hete megrovást kapott, amiért a Ferrarin taxizott be a verseny leintése után, és mivel ez már a harmadik intés volt számára az évben, automatikusan járt a rajtbüntetés.