F1: Räikkönen kifogyott a gumikból 2

Kimi Räikkönennek nem alakul jól a koreai versenyhétvége: a pénteki első edzésen falnak vágta az autót, és azóta sem találta meg a jó beállításokat. A finn pilóta az időmérőn az elsők között, már a Q1-ben feltette a jobb tempót nyújtó szuperlágy keveréket, ez azonban visszaütött, amikor a Q3-ban hibázott. A 10. lett.
“Egy szett gumim maradt, hibáztam, rögtön tudtam, hogy lőttek is a körnek. Van ilyen” – mondta a 10. és 12. kanyar elfékezéseiről.
Räikkönen azt reméli, hogy vasárnap, jobban megtankolva, hosszabb etapon jobban bír majd az autóval: “Úgy gondolom, holnap jobb lesz, mindenképp jobb, mint legutóbb, amikor egész hétvégén küszködtem az első tengely tapadásával.”
Mark Webber tízhelyes hátrasorolása miatt a finn a 9. rajkockából kezd majd, míg csapattársa, Romain Grosjean egészen a harmadik helyre, közvetlenül Sebastian Vettel és Lewis Hamilton mögé lép előre.
“Nagyon jó, hogy negyedik lettem. Nyilván nem éppen így szeretek még egy helyet nyerni, de a szabály az szabály, és pozitívum, hogy így a tiszta oldalról rajtolhatok majd. A futam hosszú lesz, kíváncsiak vagyunk a gumikopásra, de igyekszünk majd a lehető legjobb eredményt elérni, a mostani autóval jó az esélyünk.”