5:5 – így állt az idei pole-okkal Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a Forma-1-es bajnokság 14. fordulója, a Koreai Nagydíj időmérője előtt, a Mercedes edzéseken látott formája pedig reményt adott arra, hogy az angolé lehet a következő “gól”, de végül nem így alakult.
A háromszoros bajnok végül megint lazán, egy próbálkozásból megoldotta a kvalifikáció utolsó szakaszát, a második gyors körét nem fejezte be. A német így is megszerezte második koreai, pályafutása 42. pole-ját, míg Hamiltonnak be kellett érnie a 2. hellyel, kéttizedet kapott.
Mark Webbernek nagyon kellett volna a pole, hiszen tízhelyes büntetés vár rá vasárnap, de végül csak a 3. lett. 
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 1
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 2

F1: Hamilton nem bírt Vettellel

F1: Hamilton nem bírt Vettellel

F1: Hamilton nem bírt Vettellel 35
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 36
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 37
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 38
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 39
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 40
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 41
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 42
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 43
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 44
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 45
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 46
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 47
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 48
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 49
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 50
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 51
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 52
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 53
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 54
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 55
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 56
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 57
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 58
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 59
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 60
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 61
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 62
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 63
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 64
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 65
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 66
Fotó megosztása:
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 67
Mögötte a Lotusnak Romain Grosjean adott egy harmadik rajtkockát, míg Kimi Räikkönen péntek óta tartó küszködése folytatódott, csak a 10. időt hozta. 
A Ferrarinál szokás szerint a top10 közepét tudták kisajtolni az autóból. A koreai időmérő meglepetése a Sauber volt: a McLareneket kiütve Nico Hülkenberg és Esteban Gutierrez is a Q3-ba jutott.
Bár korábban tájfunveszélyről szóltak a hírek, mostanra biztos, hogy a tengeri vihar elkerüli Koreát. A meteorológusok szerint szombat estétől vasárnap kora délutánig azért esni fog, de a helyi idő szerint 15 órakor kezdődő futam már csapadékmentes körülmények között zajlik.
Így folyt a kvalifikáció
Száraz, meleg (25 fokos környezeti és 34 fokos aszfalthőmérséklet) időben kezdődött a Q1. A szakasz első kétharmadában csak a két mezőny végi kiscsapat pilótái és a sauberes Esteban Gutierrez ment ki a szuperlágyon, de a mexikói körideje aztán a mclareneseket is a lágyabb keverékre kényszerítette, majd Kimi Räikkönen és Nico Rosberg is a piros jelölésű abroncsokoat tette fel.
Az utolsó két percben előbb Nico Hülkenberg, majd Rosberg, aztán Kimi Räikkönen ugrott az élre, míg a kiesés a Jules Bianchi mögött beszorult Paul di Restát és Mark Webbert fenyegette, de a Williamsek nem tudtak javítani, megmenekültek.
Bottas és Maldonado mellett természetesen a Caterham és a Marussia versenyzői búcsúztak.
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 68
A Q2-ben az első nekifutások után Vettel, Hamilton és Webber érezhette magát teljes biztonságban az 1:37-es körökkel, a többiek az utolsó 2 és fél percben osztották el a helyeket. 
A szakasz végén az előzményeknek megfelelően továbbment a két Red Bull, a két Mercedes, valamint mindkét Lotus és Ferrari, és ahogy számítani lehetett rá, a maradék két helyért folyt a nagy csata. Ezt végül a Sauber nyerte (Hülkenberg 4., Gutierrez 10.), a McLarenek, a Toro Rossók és a Force Indiák kiestek.  
  
A Q3 Vettel, Hamilton és Webber csatájának ígérkezett. A pole-ok tekintetében 5:5-re álló Vettel és Hamilton a 6. elsőségért küzdött, míg az ausztrál veterán számára azért volt fontos a jó helyezés, mert vasárnap tízhelyes rajtbüntetés vár rá.
Az első menetben Webber 1:37,4-gyel nyitott, Hamilton és Rosberg nem bírt vele, Vettel pedig még rátett egy lapáttal, 1:37,2-vel ugrott az élre. Mellettük Grosjean futott még mért kört, a többiek csak egyszer mentek ki, a szakasz végén.
Az utolsó körön Rosberg nem javított, Webber be sem fejezte, a kihúzott a bokszba, és Vettel is ugyanezt tette, amikor Hamilton sem hozott eleget. 
F1: Hamilton nem bírt Vettellel 69
Vettel tehát megcsípte idei 6., pályafutása 42. pole-ját, mögötte Hamilton, Webber, Grosjean, Rosberg, Alonso, Massa, Hülkenberg, Gutierrez és Räikkönen sorakozott. Webber büntetése miatt Grosjeantól egészen Daniel Ricciardóig mindenki előrébb lép majd egy helyet a rajtrácson vasárnap.  
A Koreai Nagydíj magyar idő szerint reggel 8-kor kezdődik.
Koreai Nagydíj, kvalifikáció, Jongam, 2013.10.05.