Mark Webber hátrasorolása miatt Fernando Alonso hatodik helyett ötödikként rajtolhat a Koreai Nagydíjon, a spanyol szerint ez volt az elérhető maximum a Ferrari számára. “Az ötödik helynél többet nem érhettünk el” – jelentette ki Alonso, rímelve a Ferrari twitteres üzenetére. Ez úgy szólt, hogy “nincs meglepetés, a csomag ennyire képes, de holnap jó versenyünk lehet.”

“Természetesen soha nem lehetünk elégedettek, amikor ilyen messze vagyunk a pole-tól, de ez van” – folytatta Alonso. “Nemcsak itt, hanem a hátralévő összes szombaton ilyen eredmény várható, teljesítményben le vagyunk maradva.”

Alonso nem vár brillírozást a versenytől sem. “Nem titok, hogy a versenytempó nem tűnt igazán jónak a pénteki szabadedzéseken. Van elég problémánk a gumikkal, a versenyen is szenvedhetünk. Persze, lehet, hogy esni fog, de ez teljesen összekavarhatja a mezőnyt, mert senki nem tudja, hogy ki lesz igazán gyors a vizes pályán. Akár esik, akár nem, a maximumot kell nyújtanunk, és akkor ismét elérhető lehet a dobogó. Vasárnaponként általában javulunk.”

“Az első kanyarban nincs sok esély az előrelépésre, itt nem kockáztathatunk sokat. Minden támadást a harmadik-negyedik kanyarra kell időzíteni egy jó elindulás és a szélárnyék elkapása után. Szingapúrban minden jól ment, de ugyanígy össze is törhetjük az első szárnyat, de ennyi rizikót vállalnunk kell. A gumiknak nagy szerepe lesz holnap, nem bírják olyan sokáig, mint vártuk, de alapvetően mindenki két kiállással számol.”