A Koreai Nagydíj szabadedzésein nagy lemaradásban volt a Ferrari, és ez nem csak a látszat. Fernando Alonso az egész hétvégén kínlódásra számít. “Ezen a pályán is az aerodinamika a döntő, ebből kifolyólag nem számítok nagy meglepetésekre” – nyilatkozta lemondóan Alonso.

“A rangsor többé-kevésbé ugyanaz hosszú hetek óta, úgyhogy minden valószínűség szerint szenvedni fogunk a versenyen. A két keverék közötti különbség nem olyan kiugró, mint Szingapúrban, de a szuperlágy gumik eléggé kopnak. Meglátjuk, hogy mi lesz ezzel, ahogy a pálya javul. Teljesítmény szempontjából nem túl rózsás a helyzetünk, de ettől függetlenül tudunk jól teljesíteni vasárnap. Meg kell próbálnunk mindent kihozni a lehetőségeinkből.”

A második edzésen Felipe Massa két tizeddel közelebb került Hamilton idejéhez, az így csak fél másodperces hátrányban lévő brazil nem olyan csalódott. “Ez még csak a péntek volt, még nem tudjuk pontosan, hol állunk a riválisokhoz képest. Láttuk, hogy a Mercedes és a Red Bull nagyon erős, de remélem, lesz olyan autóm, hogy harcoljak velük.”