Míg a 2013-as bajnoki címek sorsa gyakorlatilag már már eldőlt, Sebastian Vettel és a Red Bull mögötti helyekért még folyik a verseny. A Mercedes AMG jelenleg alig hét ponttal áll a Ferrari előtt, az utolsó hat futamon még meg kell küzdeniük.
A két héttel ezelőtt, Szingapúrban nem igazán remeklő Lewis Hamilton a jobb időmérős eredményben bízik:
Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan 1
Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan 2

Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan

Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan

Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan 5
Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan 6
Fotó megosztása:
Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan 7


“Várom már, hogy a héten Koreában folytathassuk a versenyzést. Az elmúlt három évben voltak már jó eredményeim ott, szeretem a pálya kialakítását is. Jó versenypálya, jó előzési lehetőségekkel. Élvezetes a pilóták számára. Remélhetőleg ezen a hétvégén jobban teljesítünk majd az időmérőn, hogy a versenyen erős hétvégét zárhassunk!” 
A Koreai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján az angol jelezte, hogy a Ferrarikra figyel majd, a Red Bullt tulajdonképpen megfoghatatlannak érzi:
“Jó hétvégét várok, majd meglátjuk, hogy tudjuk-e tartani a lépést a Red Bull-lal, de én elsősorban arra koncentrálok, hogy a vörös srácokat elkapjam” – állította, hozzátéve, hogy Szingapúrban világosan megmutatkozott, mennyire erősek Vettelék. 
“Ez az autójuk valós tempója. Talán még több is van a tarsolyukba, mint amennyit mutatnak. Ma megnézzük a fedélzeti felvételeket, látszik, hogy Vettel mindenki másnál 20 méterrel előbb nyomja tövig a gázt, ez óriási előny. Én utoljára 2007-ben tudtam így nyomni a gázt, amikor még működött a kipörgésgátló. Mi nem sokat tehetünk, egyszerűen csak igyekszünk még nagyobb leszorítóerőt keríteni a hátsó tengelyre.”
A csapatfőnök, Ross Brawn a hajrában az egyenletes teljesítményre akarja helyezni a hangsúlyt, nem hajtanak minden áron további győzelmekre.
Hamilton: A Red Bull megfoghatatlan 8


“Ez lesz a negyedik látogatásunk a koreai pályán, amely egy intenzív, a szezon végéig nyolc hét alatt hat futamot hozó szakasz kezdete is lesz. A pálya viszonylag lassú jellegű, de jó kihívást jelent az autóknak és a pilótáknak is. Az utolsó futamokon a célunk, hogy tovább javuljunk, és jó formában  biztosítsuk be a helyünket a konstruktőri bajnokságban. Nyilván szeretnénk még újabb futamgyőzelmet is, de az egyenletes és erős pontszerzések fontosabbak a versenyzőink és a csapat számára is.”
A csapat társtulajdonosa, egyben a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff szerint a jongami pályán versenyképes lehet majd az autó, a korábbiaknál erősebben szerepelhetnek ezen a hétvégén.
“A nyári szünet óta tartott három versenyen a csapat átlagosan 20 pontot szerzett futamonként, jól mutatja a megnövekedett elvárásainkat, hogy így is elégedetlenül távoztunk a pályákról, mert nem sikerült többet gyűjteni. Bízzunk benne, hogy ezen a hétvégén más érzésünk lehet majd! A hosszú egyenesek és lassú és közepes tempójú kanyarok kombinációjából álló pálya feküdhet majd az autónknak, amely aerodinamikai frissítéseket is kap erre a versenyre.”
 
“Még hat futam van, a cél pedig egyértelműen a konstruktőri második hely bebiztosítása, de ahhoz, hogy ez sikerüljön, a csapatnak, Nicónak és Lewisnak is már ettől a hétvégétől minden kínálkozó lehetőséget meg kell ragadnia.”