Bár a hét eleji előrejelzésekhez képest pontosabb és kedvezőbb lett a kép, továbbra is számolni kell azzal, hogy eső, vihar moshatja el a vasárnapi Koreai Nagydíjat.
Az elmúlt napokban a Kelet-kínai-tengeren alakult ki komoly tengeri vihar, tájfun, amely északi irányba, a Sárga-tenger felé haladva a Koreai-félsziget nyugati felét is veszélyeztette. 
F1: Tájfun moshatja el a Koreai Nagydíjat 1
F1: Tájfun moshatja el a Koreai Nagydíjat 2

F1: Tájfun moshatja el a Koreai Nagydíjat

F1: Tájfun moshatja el a Koreai Nagydíjat

F1: Tájfun moshatja el a Koreai Nagydíjat 4
Fotó megosztása:
F1: Tájfun moshatja el a Koreai Nagydíjat 5


A frissebb adatok szerint a Fitow névre keresztelt tájfun a Sárga-tengeren inkább nyugatnak fordulva Kína partjaira érkezik meg, de vasárnap még így is komoly esőzéseket vihet a Koreai Nagydíjnak otthont adó Jongam környékére is.
Az előrejelzések szerint pénteken, az első két szabadedzésen derült idő várható, 24 fokos csúcshőmérséklettel, és szombaton is csak enyhe felhősödés jelent különbséget az első naphoz képest. Vasárnap egyelőre bizonytalan, az eső valószínű, de a mennyiséget, és a hozzá társuló szél erejét nehéz megjósolni.
Az idén mindössze negyedik alkalommal rendezendő Koreai Nagydíjat már korábban is kísérte rossz idő: 2010-ben a szakadó eső miatt halasztással, biztonsági autó mögött lehetett csak elkezdeni az első versenyt. A futam két és háromnegyed órás időtartamával a modern éra leghosszabb versenye lett, amíg 2011-ben a Kanadai Nagydíj a maga négy órájával nem überelte. 
Ugyanabban az évben a Japán Nagydíj időmérőjét teljesen elmosta az eső, ahogy 2004-ben is egy tájfun miatt kellett vasárnap rendezni a kvalifikációt.
A 2010-es Koreai Nagydíj