Kimi Räikkönen a szingapúri hátproblémája miatt az elmúlt napokban nem merte biztosan állítani, hogy versenyezni fog a hétvégi Koreai Nagydíjon, de a helyszínen arról beszélt, hogy egyértelműen ezért utazott oda.
F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog 1
F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog 2

F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog

F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog

F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog 7
F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog 8
F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog 9
F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog 10
Fotó megosztása:
F1: Räikkönen azt mondja, vezetni fog 11


“Nehéz lenne megmondani, milyen lesz a hátam, majd miután vezettem holnap, világosabban látom, de szerintem nem lesz gond. Néha vannak fájdalmaim, ahogy öregszik az ember, évről évre egyre több dolog jön elő” – mondta a régi sérülésről. “De nem lett volna értelme ideutaznom, ha nem versenyeznék, ha nem gondolnám, hogy képes leszek rá.”
Míg a mercedeses Lewis Hamilton arról beszélt Jongamban, hogy a Red Bull tulajdonképpen érinthetetlen, Räikkönen pozitívabban értékelte a kilátásokat.
“Sikerült már megvernünk őket idén, és bízom benne, hogy lesz még rá esély megint. Világos, hogy nagyon erősek voltak az elmúlt pár futamon, de igyekszünk majd, aztán meglátjuk” – magyarázta a Szingapúrban a 13. helyről a dobogóig kapaszkodó finn. “Egész évben erősek voltak, és bár volt néhány verseny, amelyiken alulmúlták a várakozásokat, mostanában nagyon erősen mentek. De remélhetőleg most, hogy szokványosabb pályákra megyünk, egy kicsit kiegyenlítődik a verseny.”
A Lotus már a szingapúri edzéseken is kipróbálta a hosszabb tengelytávú, jobb kanyar- és fékstabilitást ígérő autóját, Koreában pedig a versenyen is szeretnék bevetni: “Ha minden rendben megy, akkor használjuk majd a versenyen is, ha gondok lesznek, akkor még mindig visszatérhetünk a régi modellhez.”