Múlt heti, horvátországi ülésén fogadta el az FIA Motorsport Világtanácsa az előzetes 2014-es versenynaptárt, amely a sorozat történetében először 22 futamot tartalmaz. Az eddigi rekord a tavalyi húsz verseny volt, a két extra hétvége alaposan leterhelné a csapatokat.

A versenynaptár bírálói között van Felipe Massa is, aki változtatásokat sürget. “Bőven van átgondolnivaló, a naptár ebben a formában kényelmetlen” – mondta Massa. “Nemcsak a pilótáknak, hanem a csapatoknak is. Egy kis odafigyeléssel sokkal jobb naptárat is össze lehetne rakni.”

Massának nem elsősorban a versenyek számával, hanem a dátumokkal van baja. Például azzal, hogy 2007 óta először nem egymást követő heteken rendezik az ausztrál és malajziai futamot, majd Kuala Lumpur után a mezőny elrepül a Közel-Keletre, hogy aztán ismét visszacuccoljon Ázsiába a kínai és koreai futam kedvéért.

Problémás, hogy Szingapúr után Oroszország jön, aztán Japán, onnan meg ismét a Közel-Keletre, Abu-Dzabiba kell utazni. “Nagyon sok versenyen lehet elindulni, de akkor jobban kell szervezni.” Lewis Hamiltonnak sincs problémája a versenynaptár bővülésével, de egyetért azzal, hogy a sok utazásnak a csapattagok nem fognak örülni. “Nagyon hosszú szezon lesz, már januárban tesztelünk, szóval nem sok idejük lesz a srácoknak” – fogalmazott Hamilton.