F1: Olaszországban tesztelt a Sauber tinije 2

Bár eredetileg a félkész szocsi pályára tervezték, végül az olaszországi Vairanóban tartották meg Szergej Szirotkin tesztjét. 
A 18 éves orosz pilóta a jövő évi F1-es bemutatkozásra készül a Saubernél, az olasz helyszínen tegnap és ma egy régebbi autót vezetve ismerkedett a Forma-1-es járgányok erejével és viselkedésével.
Szirtokinnak sűrű hetei-hónapjai vannak, a csapat megismerése mellett keményen tréningezik, hogy fizikailag felkészüljön a Forma-1-es terhelésre, emellett persze küzd a Word Series by Renault Formula 3.5-ös szériájában, ezen a hétvégén épp a franciaországi Paul Ricard pályán.
Úgy tudni, jövő héten újra Olaszországban vezeti majd a tavalyelőtti Sauber-modellt, a C30-ast.
“Szergejjel szerződésünk van, szándékunk szerint ő lesz az egyik versenyzőnk 2014-ben. Hiszünk benne, fiatal, tehetséges pilóta. Persze egyelőre csak találgathatjuk, hogyan teljesít majd a pályán, de úgy érezzük, hogy az alapok jók. Jó előérzetünk van vele kapcsolatban, igyekszünk felkészíteni a szuperlicenc megszerzésére és az F1-es bemutatkozásra” – mondta a Sauber orosz megmentői által “beajánlott” pilótáról a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn az F1 hivatalos oldalának.