A híres személyekről mintázott viaszbábukkal telezsúfolt panoptikumok sok látogatót vonzanak. Nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki érthetetlen hülyeségnek tartja a meredt tekintetű másolatokkal pózolást, de el kell ismerni, azért akad pár jól sikerült darab.

Sebastian Vettel nemrég kapta meg a maga szobrát Berlinben, amit három hónapra Londonba szállítottak, és az eseményre egy érdekes reklámkampányt hoztak össze. A híres mutatóujj pózban ragadt viasz-Vettelt kiállították stoppolni Berlin külvárosában, ezzel indult a több mint 1000 kilométeres utazás.  Egyszerű, de hatásos ötlet, és ebben az esetben talán van értelme, mert a művész egész hasonló másolatot hozott össze. Viszont vannak olyan szobrok, amiket csak a szellemvasutak mellett lenne érdemes mutogatni.

viasz-Vettel stoppol Londonba

A madridi panoptikumba valószínűleg már csak szörnyülködni, és röhögni járnak az emberek. Az ott Alonsóról kiállított viaszrém akkor nevezhető élethűnek, ha a pilótát éppen zombivá változás közben ábrázolja. Az Alonso-szörny csak akkor lenne szívderítő látvány, ha valaki venné a fáradtságot, és egy nyolckilós kalapáccsal színes péppé alakítaná a művészet nevében.

Szép álmokat gyerekek!

Sajnos Michael Schumacher sem sikerült túl fényesen, ennél a szobornál egy cirkuszi rozmár is jobbat farag.

Schumacher karakteres arcának nyoma sincs a képen, pedig ellentmondást nem tűrő álla ezer közül is felismerhetővé teszi a hétszeres bajnokot

Végül nézzük át a futottak még kategória versenyzőit!

Obama úgy tűnik fiatalon versenyzett, mert ez biztos, hogy nem Hamilton!

Körülbelül ekkora volt, francia, és csapatfőnök. Nem látta valaki?