Bár a McLarennél jó ideje azt mondogatják, hogy szeretnék megtartani mindkét pilótájukat jövőre is, sőt Sergio Perez egy hete azt nyilatkozta, hogy tulajdonképpen már kész a szerződése, és csak az utolsó simításokat végzik, azért még mindig nem egyértelmű a helyzet.
A wokingi csapat szokatlanul hosszú ideje húzza a hivatalos bejelentést, a csapatfőnök, Martin Whitmarsh pedig múlt héten utalt arra, hogy Pereztől azért még többet várnak idén. 
A német Sport Bild szerint más is van a háttérben, a mexikói pilóta helyzetét a szponzor, a Telmex késő kifizetései is nehezítik.


A lap úgy tudja, hogy a Kimi Räikkönen leigazolása előtt már a Ferrarival is megegyező, de onnan a finn miatt ejtett Nico Hülkenberg mostanra első számú befutó a Lotusnál – Felipe Massa esélyei csökkentek, miután az enstone-iak arab befektetőket találtak, és nincsenek annyira rászorulva a brazil piacra -, de a fentiek miatt még a McLaren is opció lehet a német pilóta számára. 
Hülkenberg az alsóbb kategóriák sztárjaként 2010-ben mutatkozott be az F1-ben a Williamsnél, de onnan a pénzes Pastor Maldonado érkezése miatt távoznia kellett, 2011-re a Force India tartalékosa, 2012-re pedig állandó versenyzője lett, azonban a tavaly kiválóan menő Sauber elcsábította, a svájciak idén viszont csak szenvednek.
A közmegegyezés szerint Hülkenberg már egyértelműen készen áll arra, hogy nagy/élcsapathoz kerüljön, ezért is volt kellemetlen fordulat a ferraris ejtés. A lotusos vagy a mclarenes lehetőség persze még kárpótolhatja.
“Semmi sincs még aláírva, de jó helyzetben vagyunk” – mondta Hülkenberg menedzsere, Werner Heinz.