Kimi Räikkönen a szezon végén elhagyja a Lotust, hogy a Ferrarinál folytassa a pályafutását, így hacsak nem szerez valami veteránt – mondjuk Felipe Massát – az enstone-i csapat, akkor a már kétéves beágyazottsággal rendelkező Romain Grosjeanra marad a csapat első számú, vezérpilótai szerepe.


A francia versenyző sebessége sosem volt kérdés, de az időnkénti villanások mellett tavaly még esett-kelt. Idén már kevesebb volt a hiba, Bahreinben és Németországban is dobogóra állt, és a vitatható büntetés nélkül a Hungaroringen is jó esélye lett volna erre. Legutóbb, Szingapúrban ragyogóan ment az időmérőn, és a 10 helyet javító Kimi Räikkönen tempóját alapul véve az éjszakai futamon is fent lehetett volna a pódiumon, ha nem jön egy műszaki hiba.
A Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane szerint a 27 éves pilóta megérett arra, hogy képes legyen vezetni a csapatot 2014-ben.
“Miért is ne lenne rá képes? Persze nyilván attól is függ, ki lesz majd a csapattársa, hogy mennyire erős egyéniség, de nem látom akadályát. Most eljött az ő ideje, és úgy tűnik, tud is élni ezzel, jó látni ezt” – nyilatkozta az ESPN-nek.
“Azt hiszem, Romainnak sikerült az…, az áttörés talán nem a jó szó, de a Német és a Magyar Nagydíj óta egyre csak jobb. Szingapúrban a nehéz pénteki nap után, amikor több műszaki gond is volt az autóval, keveset ment, akkor is nagyszerűen teljesített szombaton.  Tudtuk, hogy benne van a lehetőség, ő pedig hozta is az eredményt, és azt hiszem, az nagyon fontos számára is fejben. Tudja, hogy képes teljesíteni.”