F1: Alonso elfelejtheti a bajnoki címet! 2

Sebastian Vettel Szingapúrban látott elképesztő tempója komolyan sokkolta a Forma-1-eseket, a Ferrarinál és a Mercedesnél is beismerték, hogy a Red Bull-os német érinthetetlen számukra. A Lotus vezető versenymérnöke is ugyanezen a véleményen van.
Alan Permane szerint Fernando Alonso kijelentése, miszerint 2014-ben, az új szabályok és új motorok miatt mindenki a nulláról indul majd, inkább csak önáltatás.
“Azért a Caterham vagy a Marussia nem indul ugyanolyan esélyekkel jövőre sem. Nem így lesz azért. Lesz egy kis kiegyenlítődés, de nem nullázódik le minden. Sebastiannak jelenleg körönként két másodperces előnye van, ebből valamennyit továbbvisz a jövő évre is. És valljuk be: a Red Bull jelenleg jobb az autóépítésben bárkinél, miért is ne lennének jobbak jövőre is?” – magyarázta az enstone-i szakember az Autosportnak.
“Gondolom, hogy lesz valami hatása az új motoroknak, de semmi okunk azt feltételezni, hogy a Renault rossz munkát végez majd. Rendben lesz a motor. Biztosak lehetünk benne, hogy Vettel mögött megfelelő erejű és megfelelően takarékos erőforrás dolgozik majd. Jövőre is a Red Bull és Vettel lesz a favorit.”
Permane nem titkolta, hogy a dominancia jelentős részét konkrétan Vettelnek tulajdonítja, szerinte a negyedik címe felé tartó német tényleg ennyire, már-már sokkolóan jó. 
“Körönként 2,5 másodperc, és ez nagyrészt neki köszönhető, hiszen Mark Webber a közelében sem volt ennek a tempónak. És azt gyanítom, hogy az időmérőn kívül még csak nem is nyomja tövig Vettel. Lélekromboló ez mindannyiunk számára. Fernando helyében én nem is beszélnék a bajnoki esélyekről. Elfelejtheti, a közelében sem jár! És a Red Bull mostani előnyét látva jövőre sem fog.”