Ecclestone: Véget ér a Vettel-korszak 2

Bernie Ecclestone ugyan nagyon kedveli Sebastian Vettelt, de már két éve is arról beszélt, hogy szeretné, ha a Red Bull és a német pilóta helyett valaki más is nyerne. Vettel immár a negyedik címe felé tart, az F1 ura pedig tényleg nagyon reméli, hogy nem folytatódik a 2000-es évek eleji Schumacher-korszak ismétlése.
“Véget fog érni a dominanciája, talán már 2014-ben. Teljesen új autók, új motorok, új szabályok jönnek. Ez lehetőséget ad majd a Ferrarinak és a Mercedesnek, hogy utolérjék Vettelt. Lehetséges, hogy jövőre nem a legjobb pilóta, hanem a legjobb autó viszi majd a címet” – visszhangozta a riválisok reményeit az angol a Bildnek nyilatkozva.
Aggasztó lehet azonban számára (is), amit a Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane mondott, az angol mérnök ugyanis úgy véli, a Red Bull jövőre sem lesz teljesen befogható.
Vettel jelenlegi érinthetetlensége sok néző számára egyre ellenszenvesebb, mostanában már minden győzelme után fújolást kap. Eccelestone is látja, hogy a többi ász csak mellékszereplő manapság:
“Esélyt sem hagy Fernando Alonsónak vagy Lewis Hamiltonnak. Úgy uralja az F1-et, mint korábban bizonyos időszakokban Senna vagy Schumacher.”