A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier korábban elárulta, hogy a csapat egy “meglehetősen hosszú” listáról választja ki Kimi Räikkönen utódját, és azon “meglepő nevek” is szerepelnek. Brazil források szerint az egyik meglepő név Felipe Nasr, akivel komolyan számol a Lotus, mert a dél-amerikai országból 15 millió dollárnyi szponzorpénzt is hozna magával.

Nasr jelenleg a GP2-ben versenyez, ő maga nem gondolja úgy, hogy esélyes a Lotus ülésére. “Nehéz lenne versenyzőként leszerződni bárhova is” – mondta Nasr, akinek menedzsere a Räikkönen ügyeit is intéző Steve Robertson, és akit a Toro Rossóval kapcsolatban is emlegetnek Daniel Ricciardo lehetséges utódjaként. “Inkább harmadik számú pilóta lehetek valahol, így belekóstolhatok a pénteki szabadedzések hangulatába, és esetleg tesztelhetek is.”

A helyzetet bonyolítja, hogy a Lotus üléséért harcban van egy másik brazil, a Ferraritól elküldött Felipe Massa is. Bernie Ecclestone minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy Massa az F1-ben maradjon, mert a brazil piac rettentő fontos az F1 számára, egy versenyképes autóban ülő brazil pilóta szintén. “Próbálok segíteni Felipének. Nem könnyű, de dolgozunk rajta” – nyilatkozta Ecclestone. “Ha Felipe szerez néhány szponzort, minden megváltozhat, és lehet brazil pilóta a mezőnyben 2014-ben. Egy olyan erős gazdaság, mint a brazil, megengedheti magának, hogy támogasson egy pilótát.”

Márpedig állítólag Massa is komoly szponzori hátteret tud megmozgatni, a Lotus mellett a Williamsszel, a Force Indiával és a Sauberrel kapcsolatban is emlegetik a nevét. A remek forrásokkal rendelkező Joe Saward szerint nagy a kavarás az ügyben, de az újságíró úgy tudja, hogy bejelentés ugyan nem volt, de Jenson Button már aláírt a McLarenhez, a Lotus Nico Hülkenberget igazolja le, míg Adrian Sutil a Sauberhez megy. Ez alapján Massának a Force India maradhat, mert a Williams jelenleg nem tűnik versenyképes istállónak, és a brazil sem szeretne sereghajtóhoz igazolni.