A sikert sikerre halmozó Sebastian Vettel elleni nézői atrocitások kezdenek krónikussá válni, a Szingapúrban elképesztő fölénnyel győző németet megint fújolták, lehuhogták a dobogón.
Michael Schumacher, Luca di Montezemolo, Christian Horner és Niki Lauda után a mercedeses Lewis Hamilton is elítélte ezt az új módit:  


“A fújolás nagyon visszatetsző dolog, főleg, ha valaki olyan keményen dolgozott a sikerért, mint ő. Senkit sem szabadna lehuhogni az eredménye miatt, akár nehezen, akár könnyebben érte el” – mondta a 2008-as világbajnok, akinek a 2007-s közös mclarenes év után jó ideig szintén kijutott az Alonso-szurkolók “szeretetéből”. 
Az angol ezzel együtt kitért arra, hogy ő maga nem szeretne olyan fölényesen sikeres lenni, mint a Red Bull-os címvédő.
“Egy pillanatra láttam őt a dobogón, és örültem a sikerének. Próbáltam elképzelni, milyen lehet olyan könnyedén versenyeket nyerni, mint ő. Minden pilóta álma, hogy ütőképes autója legyen, de én személy szerint nem szeretnék ekkora előnyben lenni. Én szeretnék küzdeni vele vagy akárkivel. De semmiképp sem volt jó hallani, hogy lehuhogták. Úton van a negyedik bajnoki címe felé, minden elismerést megérdemel!”
A Ferrari-főnök, Stafano Domenicali is kiállt Vettel mellett:
“El kell ismernünk, hogy az ellenfeleink jobb munkát végeztek, mint mi, és gratulálnunk kell, a sportban egyszerűen el kell fogadni, ha a másik jobb. És ugyanez áll a szurkolókra is – nem örültem, amikor hallottam, hogy Vettelt fújolták a szingapúri dobogón. A német pilóta tökéletesen teljesített, és az autója is gyors és megbízható volt, ezért csak elismerés jár.”