F1: Két-három csapat elszállhat 2 Bernie Ecclestone a svájci Blick újságírójának cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a fél mezőnynek anyagi gondjai lennének a gazdasági válság miatt. “Ez nem igaz” – mondta Ecclestone. “Két sebezhető csapatról tudok, és talán van egy kérdőjeles harmadik is.”

“Ha egy évvel ezelőtt kérdeztek volna erről, azt mondtam volna, hogy ezek a csapatok nem élik meg a következő szezont. De most hirtelen a csapatok valahonnan, valahogy találnak pénzt. Én sem tudom, hogyan csinálják.”

Ecclestone természetesen nem nevezte meg a sebezhető csapatokat, sőt arról sem nyilatkozott, hogy az orosz mentőcsomagért régóta küzdő Sauber köztük van-e. Az üzletember azt is leszögezte, hogy ő senkinek nem ad kölcsönt, bár Sir Frank Williams korábban többször is kilincselt nála.

“Ilyet nem tehetek többé. Van egy megállapodásunk a csapatokkal, és bármilyen kölcsön sportszerűtlen lenne a többiekkel szemben. Ők akarták ezt.” Ecclestone ugyanakkor aláírt egy új megállapodást is, amelyben a nagycsapatoknak nagyobb bevételeket garantál a kisebbeknél. Ez azonban nem sportszerűtlen a kereskedelmi jogok birtokosa szerint.

“Ez azért van, mert a nagycsapatok kötelezettséget vállaltak arra, hogy 2020-ig maradnak, és ezzel kapcsolatban bankgaranciát is bemutattak. Az elosztás nagyjából mindig hasonló volt, most az a különbség, hogy sokkal több pénzt osztunk szét.”