F1: Kockáztatva szerzett pontot a McLaren 2

Bár Jenson Button szombaton még a dobogót célozta, a nagy leszorítóerőt kívánó Marina Bay pályán a McLaren autói végül a 7-8. helyet szerezték meg a merész két kiállásos stratégiával. Úgy vélik, ez volt a maximum:  
“Azt reméltük, hogy esélyünk lesz a dobogóra, de végül nem volt meg a tempó, hogy magunk mögött tartsuk az üldözőket. Azért így is élvezetes volt megpróbálni, idén kockáztatni kell, ha a dobogóra akarunk jutni. Úgy terveztük, hogy a futam nagy részét a szuperlágyon töltjük, így ennek megfelelően állítottuk be az autót. A közepes keveréken nem is mentünk jól, a Kimi elleni védekezés pedig ki is csinálta a hátsóimat, ami nem könnyítette meg a helyzetet.  Azért nem volt rossza a 7. hely, más stratégiával sem jutottunk volna előbbre, ebben biztos vagyok” – mondta Button a futam után.
Sergio Perez eggyel hátrébb zárt, ő sem kesergett, főleg, hogy csak a 14 helyről rajtolt:
“Azt hiszem, elégedettnek kell lennünk a mai eredménnyel, ahogy Jenson is mondta, ma valószínűleg a 7-8. hely volt a maximum. Azt hiszem, a biztonsági autó rosszkor jött számunkra, szóval kénytelenek voltunk megkockáztatni a kétkiállásos stratégiát. Nem volt könnyű elkerülni a falakat, de ez volt a helyes stratégia.”
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh is igyekezett a pozitívumot, a kettős pontszerzést nézni:
“Jenson és Checo is nagyszerű, ihletett versenyt futott, az eredmény pedig két pontszerző hely lett. A stratégiánk kockázatos volt, de megérte. A 2-3. helyezett is ugyanezzel próbálkozott, és bár nekünk nem volt meg a tempónk, hogy elkapjuk őket, a pilótáink vállalták, hogy a támadnak és védekeznek, a megfelelő agressziót és önmérsékletet mutatva.”