Sebastian Vettelt hosszú évek óta a Ferrarihoz kötik, és mivel Red Bull-os szerződése 2015 végéig tart, miközben az olasz csapat “csak” 2014-15-re szerződtette Kimi Räikkönent, újabb lendületet kaptak az ilyen irányú találgatások. Pár napja az év végén távozó Mark Webber is erről beszélt.
“Alonso és Räikkönen párosítása számos okból kockázatos, de bejöhet a Ferrarinak. Szerintem mindkettejüknek két éve van, aztán utána a Ferrari szépen elcsaklizza Sebet a Red Bulltól, és vele folytatják. Räikkönen szerződése mindenesetre rövid távon mindenképp erőteljes üzenet arról, hogy a Ferrari újra az élre akar kerülni” – mondta az ausztrál a Sky Sportsnak.


A Kölner Express szombaton újabb adalékkal szolgált, a német lap szerint Vettel és a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a szingapúri paddockban tárgyalt. Az olasz csapat a lappal azt közölte, hogy a felek csak összefutottak.
A pilótapletykákat az is tüzeli, hogy a jól informált F1-es szereplők tényként kezelik, hogy Alonso és a csapat viszonya mostanra megromlott, az esetleges távozását illető spekulációknak is lehet alapja.
Domenicali a spanyol Marcának nyilatkozva félresöpörte a találgatásokat: “Annyi pilóta érkezéséről olvastam már, egyszerűen fantasztikus! Még aszt is olvastam, hogy Webber jön hozzánk. Hogy őszinte legyek, nincs mit mondanom, nem is mondok ezekre semmit. Az egész csak az F1-es játék része.”
A kérdésre, hogy ma is ugyanúgy szeretik-e Alonsót, mint korábban, így felelt: “Abszolút, abszolút!  Számomra ő a csapat legértékesebb része.”
F1: Alonso örökre maradna, Vettel megint képben 3


Az átigazolásos pletykákat Alonso is igyekezett elfojtani, péntek után szombaton is hitet tett a Ferrari mellett, sőt azt mondta, hogy már most dolgozik a 2016-on túli hosszabbításon. Örökre a Ferrarinál akar maradni.
“Közösen dolgozunk azon, hogy eljussunk odáig, mert én a Ferrarinál szeretném befejezni a Forma-1-es karrieremet. Összeülni és megvalósítani, ez a célom, és a csapat is nagyjából ugyanezt jelzi felém, amikor ez szóba kerül. Voltak mások is, akik 38-39 éves korukig versenyeztek.” 
“(A 37 éves) Mark jó példa, igazán versenyképes, és Michael (Schumacher) is még megfelelő korban tért vissza (39 évesen). Szóval a 35 év még teljesen jó kor, ha akkor is meglesz a motivációm és ugyanúgy élvezem az F1-et, mint most, akkor meglátjuk a folytatást” – magyarázta a brit Observernek a 32 éves pilóta.
Míg Alonso hosszú távra tervez az F1-ben, a Ferraritól év végén távozó csapattársa, Felipe Massa egyelőre még a jövő évben sem lehet biztos. A brazil a Lotusnál szeretné betölteni Räikkönen megüresedő helyét, de azért kénytelen a száguldó cirkuszon kívül is gondolkodni.
F1: Alonso örökre maradna, Vettel megint képben 4


Az O Estado de S.Paulónak nyilatkozva elmondta, hogy ő nem követné Webbert a tartóssági világbajnokságba (WEC), de a Német Túraautó-bajnokság (DTM) esetleg érdekelné: “A tartóssági versenyzés nem tetszik, de a DTM-et elképzelhetőnek tartom.”
A DTM tényleg a pakliban van, a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff sem zárja ki, hogy Massát versenyeztessék: “Egy Felipe szintű, így teljesítő versenyző a DTM-ben, vagy bármelyik szériában értékes lenne. Egyértelműen izgalmas pilóta, mindenképp megfontolnánk őt.”