Sebastian Vettel bátor döntést hozott a szingapúri időmérőn, a bokszból nézte végig, ahogy ellenfelei megpróbálják elvenni tőle a pole-t. Ez végül csapattársának, Mark Webbernek sem sikerült: az ausztrál jól kezdett ugyan, de az utolsó szektort nem rakta össze igazán jól, így csak negyedikként rajtolhat holnap.

“Nem történt semmi rendkívüli az utolsó szektorban” – jelentette ki Webber. “Sebastian egész hétvégén uralta az utolsó szektort a lágyakon, nagyon-nagyon erős a 20-as és 21-es kanyarban. Meg sem fordult a fejemben, hogy versenyben leszek vele én vagy bárki a pole-ért.”

Webber a negyedik helynél jobbra számított ugyan, de meghajol Nico Rosberg és Romain Grosjean köre előtt. “Csalódott vagyok a negyedik hely miatt, de ez van, itt végeztünk. Szoros volt, és végül sokan rukkoltak elő jó körökkel. A második sorból is sok mindent el lehet itt érni, meg fogjuk próbálni!”

Webber leendő utódja, Daniel Ricciardo Szingapúrban is bevitte a Q3-ba a Toro Rossót, de az ausztrálnak keményen kellett dolgoznia ezért. “Ez most tényleg nem volt egyszerű” – mondta Ricciardo. “Itt keményebben kellett dolgoznunk, hogy elérjük a Q3-at. Egy kicsit csalódott vagyok amiatt, hogy az utolsó körömből nem sikerült kihoznom egy kicsit többet, mert így Jenson elém került. Jó lett volna őt is elkapni. Ami a versenyt illeti, szoros lesz, de szeretnénk néhány pontot szerezni.”