Míg Romain Grosjean a 3. rajkockát csípte meg a Szingapúri Nagydíj időmérőjén, Kimi Räikkönen csak a 13. lett, igaz, a finnek pocsékul indult a szombatja, délelőtt még az sem volt biztos, hogy vezetni fog. A 2007-es bajnok hátfájással ébredt, egy ideg becsípődött a gerincénél. Az Autosport úgy tudja, a hátprobléma még egy 2001-es, sauberes imolai tesztbaleset maradványa. 
“Délelőtt nagyon rossz volt, a reggelinél azt gondoltam, nem is tudok majd vezetni” – mondta.


Räikkönen fájdalomcsillapítót kapott, de Lotusnál a tartalékost, Davide Valsecchit is felkészítették rá, hogy esetleg át kell vennie az autót. A finn végül jobban lett, de a hátprobléma miatt nem tudott jól szerepelni.
“Jó, hogy mehettem a kvalifikáción, de az eredmény nem valami szép. Az edzésem nem nagyon tudtam nyomni, nem sikerült elvégezni a munkát az autón. De legalább ott lehetek a rajtrácson, aztán majd meglátjuk, mi lesz.”
A kérdésre, hogy holnap indul-e, így felelt: “Megpróbálok versenyezni, aztán majd meglátjuk. Nem először van ez a hátfájásom.”
“A fájdalomcsillapító injekció miatt most nem érez semmit, de figyelni fogjuk az éjszaka, hogyan alakulnak a dolgok” – mondta a csapatfőnök, Eric Boullier, aki visszautasította, hogy a hátfájásos történet csak ürügy lenne arra, hogy az elmaradt fizetésekről nyíltan beszélő Räikkönent kivonják a forgalomból.
Ha Räikkönen állapota mégis rosszabbodik és nem tud rajthoz állni, akkor a Lotus kénytelen lesz egy autóval részt venni a futamon, ugyanis szombat után már nem nevezhető a tartalékos.