F1: Elsőbálozó a Saubernél 2

A sauberes Esteban Gutierrez általában a Q1-ben búcsúzók közé tartozik az időmérőkön, így komoly meglepetést jelentett, hogy a mexikói újonc a Szingapúri Nagydíj kvalifikációján megvert tapasztalt csapattársát, Nico Hülkenberget, és a top10-be jutott. Mindkettőre most először került sor.
“A versenyen általában jó a tempóm, küzdhetek a helyezésekért, eddig egyszerűen csak nem sikerült jó pozícióból rajtolnom. De most, hogy a 10. rajkockából kezdek, igyekszem majd mindent kihozni a lehetőségből” – mondta a pilóta. 
Gutierrez a hétvégén alkalmazott agresszívebb hozzáállásával magyarázta az eredményt.
“Emiatt az edzéseken néha az optimális körökön is hibáztam, de csakis így lehetett kiismerni a határokat, hogy meddig lehet nyomni, hogy a maximumot hozhassam ki a gumikból. Nagyszerű, hogy végre megoldást találtam. Meg kell őriznem ennek a nagyszerű körnek a benyomását, hogy innen építkezhessek tovább.”
Gutierreznek nagyon kellene a jó eredmény vasárnap, hiszen a Saubernél egyelőre nem biztos a helye, jövőre érkezik az orosz újonc, Szergej Szirotkin, egy ülésért kell harcolni minden más lehetséges jelölttel.