Sebastian Vettel és a Red Bull erődemonstrációt tartott a szingapúri időmérőn, ki volt ugyan centizve, de a német úgy is megszerezte a pole-t, hogy a Q3-ban csak egy mért kört futott. Egy körre futotta a ferrarisoknak is, de nem sok örömük volt benne: durván egy másodperces lemaradással Felipe Massa hatodik, Fernando Alonso hetedik lett, a brazil ezzel zsinórban másodszor szerzett jobb rajthelyet csapattársánál.

“Mindent megtettem, ami tőlem telt, a kör tökéletes volt, de egész hétvégén nem voltunk igazán versenyképesek” – kezdte Alonso. “Hetedik lettem, de ha a jó oldalát nézzük, az 1:43.9 a hétvége eddigi legjobb ideje. Meg kell próbálnunk mindent, ami lehetséges, kell egy jó rajt, amellyel nyerünk néhány helyet. Aztán kell egy jó stratégia, be kell fejezni a versenyt, ami nem lesz egyszerű.”

“Az egy másodperces hátrány rossz hír, de öt év alatt eddig mindig volt safety car. Persze, ez jól és rosszul is kijöhet, attól függ, hogy éppen hol vagyunk a pályán. A lehető legjobb döntéseket kell hoznunk, aztán lesz, ami lesz, improvizálnom kell majd.”

“Százszázalékos teljesítményre lesz szükségünk, mert hetedikek vagyunk, és tényleg több autó is gyorsabb nálunk. Mindent kiadok majd magamból, de nem tudjuk, ez mennyire lesz elég. Az a baj, hogy sokan azt várják, hogy egyik versenyről a másikra egy másodpercet gyorsulunk, mi azonban ennél józanabbak vagyunk. Hoztunk ide egy új első szárnyat, de a többiek sem tétlenkedtek, szóval ez van. Az időmérő amúgy is a gyenge pontunk, ma tulajdonképpen az történt, ami általában szokott.”

Massa sokat javult az időmérőre, ennek köszönheti, hogy végül Alonso előtt végzett. “Ez egy nagyszerű időmérő volt” – lelkendezett a brazil. “Tegnap még nagy problémáim voltam, azt sem tudtam, hogyan fogom elvezetni az autót. Tegnapról mára végül teljesen átépítettük, a harmadik szabadedzésen még nem volt tökéletes, úgyhogy még egy kicsit változtattunk rajta. A Q3-ban is összejött egy nagyszerű kör, már csak egy jó versenyben reménykedem.”