Míg 2010-ben és tavaly Sebastian Vettel a szezonzáró utolsó köreiig hajtott, hogy világbajnok legyen, úgy tűnik, az idei szezonja közelebb áll a 2011-eshez, viszonylag korán, könnyen lesz meg az újabb, sorozatban immár negyedik cím.


“Vannak, akik már unják, hogy a Red Bull győz, de mi még nem unjuk, és azt is tudjuk, hogy nincs kőbe vésve, hogy mindig mi fogunk győzni” – kezdte Vettel Szingapúrban. “Annak a tudatában érkezünk ide, hogy erős a csomagunk, de keményen meg kell dolgozni azért, hogy az élen legyünk és a dobogón végezzünk. Lehet mondani, hogy persze, mindig a győzünk vagy a dobogón vagyunk, de minden egyes futam egy újabb kihívás, nem szabad elfelejteni, hogy mennyi munkába került eljutni eddig” – utalt a sikereit sokallókra a német. 
Vettel kitért arra is, hogy csapaton belül sincs könnyű dolga, a külső kihívók mellett ott a belső rivális is:
“Jövőre sok dolog új lesz, de szerintem megint erősek lehetünk. Ez a fontos. De mindig vannak elméletek, hogy valaki attól függően jó vagy rossz pilóta, hogy ez vagy amaz a csapattársa. De egyes elméletgyárosoknak mindegy is, akárki is lehetne a csapattársam. Pedig Mark Webber személyében nagyon is kemény ellenfelem volt, sokszor sokkal szorosabb volt a verseny, mint kívülről tűnhetett. Szerintem nem ajándékba kaptam a címeket, és ez a jövőben sem lesz így.”
“Jövőre Daniel (Ricciardo) lesz mellettem. Ha megnyeri a bajnokságot, jól beégek, persze ettől ő megérdemelné. A következő idényben aztán nekem is világbajnok ellenfelem lenne a csapaton belül.”