F1: Vettel megint megfoghatatlan 2

A Szingapúri Nagydíj második szabadedzése hozta a papírformát, Sebastian Vettel kényelmes, hattizedes előnnyel volt a leggyorsabb a második gyakorláson.
A német mögött csapattársa, Mark Webber zárt, aki jelentős időt töltött a garázsban, miután egy falérintés miatt a Red Bull szerelői az autóját vizsgálgatták.
A lágy gumis, időmérős szimulációs körökön a két Mercedes követte a Red Bullokat, de már a 3. helyen záró Nico Rosberg is egy másodperccel volt lassabb az 5 kilométeres pályán.
A riválisok számára aggasztó lehet – már ha a puszta tempó nem az -, hogy Vettel a hosszabb etapján is nagyon gyors és egyenletes köröket ment, a gumikopásnak nem sok jele volt nála. Egyelőre úgy néz ki, hogy ezen a hétvégén is tovább robog a Vettel-úthenger.
A Mercedesek mögött a lotusos Romain Grosjean végzett, ami kimondottan jó eredmény azt tekintetbe véve, hogy a kormánymű problémái miatt nem ment túl sokat.
A top10 második felébe befért Fernando Alonso, a két McLaren, Kimi Räikkönen és Adrian Sutil a Force Indiával.
Az első edzéshez hasonlóan nem történt komolyabb hiba, baleset, csak a williamses Pastor maldonado hozta a szokásosat, a 13. kanyar féktávját elmérve épp érintette a falat, de ez is elég volt ahhoz, hogy eltörje az első szárnyat.
A Szingapúri Nagydíj időmérője szombaton magyar idő szerint 15 órakor kezdődik.
Szingapúri Nagydíj, 2. szabadedzés, Marina Bay, 2013.09.20.