F1: Ecclestone benyomja Massát a Lotushoz? 2

Kimi Räikkönen ferraris átigazolása miatt Felipe Massa állás nélkül maradt 2014-re, ahogy az idén a pocsék Sauberrel küszködő Nico Hülkenberg előtt is bezárult a legkecsegtetőbb lehetőség.
A két pilóta most a finn megüresedő lotusos helyére hajt, és míg néhány héttel ezelőtt szinte egyértelműnek tűnt, hogy Hülkenberg kaphatná Räikkönen ülését, mostanra romlani látszanak az esélyei – a veterán Massa végül jobb választásnak bizonyulhat.  
A brazil O Estado de S.Paulo elismert szakújságírója, Livio Orricchio úgy véli, hogy a német tehetségével szemben nagyon sok minden szól Massa mellett.
Az egyik tényező a tapasztalat, hiszen 2014-ben jön a nagy szabályváltozási csomag, az új V6-os turbómotorok, amitől gyakorlatilag fejre áll majd a Forma-1. “2014-ben a tapasztalat fontosabb lesz a tempónál” – ismerte el maga a Lotus-főnök Eric Boullier is.
Massa mellett szólhat a pénz is: menedzsere, Nicolas Todt már szerzett egy támogatót az épp az anyagiakkal küszködő Lotusnak a svájci óragyártó Richard Mille képében, és minden bizonnyal jó pár más támogatót is fel tudna hajtani Európából és a brazil piacról is. 
A brazil piac Bernie Ecclestone-nak is fontos, aki nagyon nem szeretné, ha 2014-ben már egyetlen hazai pilótának sem szurkolhatnának a Brazil Nagydíjon. “Meglepne, ha nem beszélt volna Boullier-vel és (a tulajdonos Gerard) Lopezzel arról, hogy ő kit szeretne látni a csapatnál Massa és Hülkenberg közül” – írta Oricchio.
A brazil szakíró egy Boullier-hez közeli forrástól úgy tudja, pillanatnyilag fifty-fifty Hülkenberg és Massa igazolásának esélye – az alku tárgya két év plusz opciók. 
Massa pár napja lehetőségként megemlítette a McLarent is, ahol minden logikus várakozás ellenére továbbra sem hosszabbítottak még Jenson Buttonnal, de a wokingi csapatnál nem reagáltak érdemben a brazil megjegyzésére: “A pilótapiacot illető sajtóbeli találgatásokat nem kommentálunk” – közölte egy mclarenes szóvivő.