Sergio Perez két sauberes év után 2013-ra lett az egyik hagyományos topcsapat, a McLaren pilótája, 2014-ben pedig hasonló vár Daniel Ricciardóra, aki a HRT-s melegítés és a két Toro Rossó-s idényt követően jövőre Sebastian Vettel csapattársa lesz a Red Bullnál.
A mexikói pilóta úgy véli, ausztrál barátjának menni fog az átállás, akár még Vettelt is megszorongathatja.
“Szerintem fontos, hogy a megfelelő hozzáállással menjen a csapathoz. Nagyon jól ismerem Danielt, jó barátok vagyunk, és szerintem az ő hozzáállása mellett nem lesz gond. Úgy gondolom, nagyon is jól szerepelhet majd, rögtön versenyben lehet. Kell majd hozzá pár futam, de ha a Red Bullnak erős autója lesz, akkor gyorsan ott lesz Sebastian mellett. Jó lesz neki ez a váltás” – nyilatkozta.
Perez ezzel együtt figyelmeztet, hogy az élcsapatos szereplés bizony komoly terhet is jelent:
“Nagyon megnő a nyomás, egy McLarennél vagy Red Bullnál sokkal jobban ott van. Biztosan nagyobb lesz a nyomás rajta, mint jelenleg a Toro Rossónál, vagy mint nálam volt a Saubernél. De versenyzőként nincs mit tenni, összpontosítani kell, és a 100 százalékot kell adni. Így kell ezt kezelni.”
“Ha valaki nem bírja a nagycsapatos nyomást, akkor nem lesz eredményes és csak pár szezonja van, mielőtt lecserélik. Szerintem fontos erre felkészülni, és semmi mással nem foglalkozni, csak azzal, hogy a maximumot nyújtsd.”