A Forma-1-ben jelenleg minden csapatnak saját konstrukciójú autóval kell indulnia, azonban a kasztnik adás-vétele, a kliensautók használata hosszú évek óta téma.
Míg a Ferrari mindig is támogatta az ötletet, örömmel adna el kész autót, más, kisebb, nem olyan gazdag és/vagy kevésbé eredményes alakulatok – például a Williams, a Force India és a Sauber – elutasítják a felvetést, hiszen az olcsó, de versenyképes járgányok megszerzésével az új jövevények előnybe kerülnének velük szemben.
A vita valószínűleg jó ideig folyik majd, most mindenesetre az amerikai legenda, Mario Andretti is megszólalt. Az 1978-as F1-bajnok azt mondja, a több szériában is csapatot működtető fia, Michael kapva kapna a lehetőségen:
“Beszélgettem már erről Bernie Ecclestone-nal is. Jó lehetőség lenne ez az új csapatoknak a Forma-1-be való beszállásra, anélkül, hogy saját gyárat kellene működtetniük. A fiam az elsők között lépne be, ha lehetősége lenne valamelyik top konstruktőrtől autót venni” – állította a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. 
Bár sokak szerint az F1-en belüli verseny, a sportág népszerűsége is megsínylené a kliensautókat  – végül pedig a középcsapatok eltűnéséhez vezetne -, Andretti szerint nem lenne gond: “Személy szerint én nagyon is izgalmasnak találnám, hogy egy kék Ferrari megelőz egy vöröset.”