Az F1 előtt mindent megnyerő, a következő Lewis Hamiltonnak látszó Nico Hülkenberg Forma-1-es karrierje nagyon nyögvenyelősen halad. 
A német pilóta 2010-ben a Williamsnél mutatkozott be, a szezonzárón pole-t szerzett, év végén mégis dobták a pénzes Pastor Maldonado kedvéért. 2011-et a Force India tartalékosaként húzta le, majd tavaly versenyzési lehetőséget kapott a silverstone-i csapatnál (a Brazil Nagydíjon vezetett, a győzelem is a pakliban volt), ahonnan azonban 2013-ra a Sauberhez szerződött, a svájci csapatnál viszont tragacsot kapott.
Hülkenberg neve már tavaly is felmerült Felipe Massa lehetséges utódjaként, idén pedig az egyik fő esélyesnek számított egészen egy-két héttel ezelőttig, amikor komolyra fordult Kimi Räikkönen újraszerződtetése.
A 26 éves pilóta menedzsere, Werner Heinz Räikkönen bejelentése kapcsán elárulta, hogy kliense hajszálnyira volt a ferraris bemutatkozástól, a Magyar Nagydíj idejére kész volt a szerződés, azonban végül egyszerűen csak SMS-ben dobták őket Maranellóból.
“Két hónapnyi tárgyalás után legalább egy telefonhívást elvártam volna” – mondta az Auto Motor und Sportnak.
“A szerződéstervezetek oda-vissza pattogtak egészen addig, míg végül már csakis (Luca di Monzemolo Ferrari-elnök) aláírása hiányzott. Domenicali (Ferrari-csapatfőnök) aztán kedden éjszaka 22.50-kor küldött egy SMS-t.”
“Most, hogy a Ferrari leigazolta Kimit, újra a Lotusszal tárgyalunk” – tette hozzá.
Hülkenberg jelöltségét szerdán a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier is megerősítette, míg a svájci Blick úgy tudja, a német pilóta jelenlegi B terve a Force Indiához való visszatérés. A Saubernél való hosszabbítás nincs a pakliban.