Az Olasz Nagydíj napján került nyilvánosságra, hogy a Red Bull a héten Barcelonában, a Circuit de Catalunyán kétnapos, 1000 km-es gumitesztet tart majd a Pirellivel. A spanyol pályán a 2011-es autót használják, amelyet a tesztelő, Sebastien Buemi, valamint a jövőre érkező Daniel Ricciardo vezet majd.
“Ugyanolyan tszt lesz, amilyet mások is végeztek már a Pirellivel. Régi autóról lesz szó, a tesztelőnk, és egyik nap valószínűleg Daniel vezet majd. A Pirelli tesztje lesz ez, a jövő évi keverékeket akarják vizsgálni, mi csak az autót biztosítjuk” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner. 
Május végén hatalmas balhé keveredett abból, hogy a Mercedes AMG is ilyen, 1000 km-es gumitesztet végzett Barcelonában, a fő probléma azonban az volt, hogy ők teljes titokban, az idei autóval és az aktuális versenyzőkkel dolgoztak.
Mivel azonban a csalási, trükközési szándékot nem sikerült bizonyítani, és az Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kommunikációja is zavaros volt az ügyben, a Mercedes mindössze ejnye-bejnyével megúszta, a csapat megrovásban részesült és nem vehetett részt a júliusi silverstone-i ifjoncteszten.
A Mercedes-ügy kapcsán tisztázták, egyértelművé tették a pirellis tesztelésre vonatkozó előírásokat is – a Red Bull az első, amely most él is ezzel.
A Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery leszögezte, hogy természetesen egyeztettek az FIA-val a tesztről, minden a szabályok szerint zajlik, a Red Bull pedig nem jut előnyhöz:
“Nem fognak semmit nyerni a teszten, hiszen nem fogják tudni, mit is vizsgálunk és hogy épp milyen gumival mennek” – mondta a szakember vasárnap.