F1: Alonso megtartaná Massát 2

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo szombaton Monzában bejelentette, hogy már csak pár napot kell várni a 2014-es pilótakérdés rendezésére. Felipe Massa megtartása nem kizárt, de visszatérhet Kimi Räikkönen és Nico Hülkenberg is képben lehet.
Bár győzniük nem sikerült, azért egész jól alakult az Olasz Nagydíj a Ferrarinak, Massa a rajtnál a 2. helyre ugrott, majd az a csapat érdekeinek megfelelően átadta Alonsónak. A brazil így nyilatkozott:
“A verseny nagyon jó volt, rögtön megelőztem két autót. A tempóm jó volt, de a kerékcsere nagyon rosszul sült el, pozíciót veszítettem Markkal szemben. Ez volt a futam egyetlen negatívuma. Ami a vezetést illeti, mindent nagyon jól csináltam” – állította, aztán a szerződésre is kitért.
“Még tárgyalunk. Fontos volt ez a futam nem csak a ferraris szerződés tekintetében, hanem azért is, hogy más csapatoknak megmutassam, hogy mire vagyok képes. Mindenki tisztában van a képességeimmel.”
A csapattársat illető, egyre közeledő döntésről Alonsót is megkérdezték a futam után. A spanyol diplomatikusan válaszolt, de arra utalt, hogy örülne Massa megtartásának.
“Nagyon tisztelem Felipét, így nem is akarok más neveket emlegetni, és amúgy is, ez a csapat döntése” – mondta, majd a kérdésre, hogy szerinte egy másik csapattárs is Massához hasonlóan előzékeny lenne-e, így felelt: “Ez nem kérdés, ez itt a Ferrari, senki sem állhat a csapat felett, egyetlen versenyző sem. Mindig segítjük egymást, ha a csapattársam küzdene a címért, akkor én is félreállnék. Mindenesetre én személy szerint teljesen elégedett lennék, ha Felipe jövőre is maradna.”
Alonso hátránya Vettel győzelme miatt tovább nőtt a bajnokságban, hét futammal a vége előtt 53 pont a különbség.
“Reálisan kell néznünk a helyzetet: a hátrány nagyon nagy, kevés futam van már, és valószínűleg a tempónk sincs meg ahhoz, hogy sorozatban nyerhessünk pár futamot. A bajnoki cím megszerzéséhez nagy szerencse kellene, és néhány kiesés Vetteltől. A mostani helyzetben már igen nehéz lenne győzni.”
“Azonban tavaly is hasonló volt, Vettelnek is nehéz volt felzárkóznia, mi viszont nem végeztünk tökéletes munkát, kiestem Szuzukában és voltak egyéb gondok is. Az utolsó futamig hajtunk majd, és igyekszünk minél több pontot gyűjteni, majd Brazíliában meglátjuk, mennyit sikerült.” 
Alonso az olasz versenyhétvégével elégedett volt: 
“Az autóból kihoztuk a maximumot, örülök, hogy újra a dobogón lehettünk. Negyedszerre versenyeztem Monzában ferrarisként és negyedszerre jutottam a dobogóra. Ez mindig lenyűgöző, egyedi. Mindent beleadtunk és majdnem tökéletes volt a hétvége. Bár a cél mindig a felzárkózás, most nem sikerült. Gratulálnunk kell a győztesnek, most ők voltak a legjobbak, legközelebb még jobban kell hajtanunk, hogy mi legyünk azok.”