F1: A jövő héten eldől, viszi-e a Ferrari Räikkönent 2

A Ferrari korábban jelezte, hogy az Olasz Nagydíjon nem tesz bejelentést arról, ki lesz Fernando Alonso csapattársa 2014-től, de az elnök, Luca di Montezemolo Monzában már pár napon belülre ígérte a döntést.
Felipe Massa ugyan nagyon szeretne maradni, és talán Alonsónak is megfelel az egyértelműen második számú brazil, de ha a csapat több pontot szeretne látni, akkor talán érdemes mondjuk a szombaton is ragyogóan szereplő sauberes Nico Hülkenberget átigazolni, ha pedig egy kicsit szeretnék “helyretenni” a mostanában egyre raplisabb Alonsót, akkor visszacsábíthatják a legutóbbi bajnokukat, Kimi Räikkönent is.
“Még nincs döntés, de pár napon belül meghozzuk majd. Még nem írtunk alá szerződést senkivel. Beszélünk majd Massával, aztán döntünk. Eljött az ideje” ? állította az elnök.
Úgy tudni, Räikkönen szerződtetésének fő akadálya épp Montezemolo lehet, aki nem kedveli túlságosan a finnt, de most úgy látszik, akár ezt a békát is lenyelné a Ferrari-vezér:
“Mi volt Kimivel korábban? Bajnoki címet nyertünk. Kimi egyértelműen jó versenyző, nagy elégtételt jelentett számunkra, hogy vele sikerült bajnoki címet nyernünk aMichael (Schumacher) és Ross (Brawn) nélküli új csapattal (2007-ben)” – méltatta Räikkönent és talán Alonsónak is odaszúrt az olasz.
“De úgy gondolom, hogy vannak még más lehetőségek, más pilóták is, és természetesen az is egy opció, hogy tavalyhoz hasonlóan a Felipével való folytatás mellett döntünk. Egyelőre még semmi sem dőlt el.”