Sebastian Vettel (4./1.): “Nagyon szoros lesz ez a hétvége, ahogy az első szabadedzésen is látható volt. Nem lesznek nagy különbségek az időmérőn, több autó is néhány századon belül van. Van még néhány dolog, amin javítanunk kellene, két-három kanyarban is többet csúszkálunk, mint szeretnénk. Összességében pozitív nap volt, de csak a pénteken vagyunk túl.”

Mark Webber (8./2.):
“Ugyan még csak a péntek volt meg, de úgy tűnik, rendben vagyunk. Spában is remekül sikerült az első nap, aztán a harmadik szabadedzésen mindenki a nyakunkon volt. Az autó jónak érződik, de van még tennivalónk a versenyig, szóval meglátjuk.”

Kimi Räikkönen (5./3.):
“Az autó tulajdonképpen rendben volt ma, majd megnézzük az adatokat, hogy a mai vagy a régebbi specifikációt használjuk a továbbiakban” – utalt a finn a hosszabb tengelytávú új modellre. “Én nem érzek nagy különbséget, szóval tényleg az adatokon múlik majd. Egy kicsit meglepett, hogy a harmadik leggyorsabb voltam, de így is messze vagyunk még a legjobbaktól. Lehet még javítani pár dolgon, remélhetőleg gyorsulunk majd holnapra!”

Kimi, gyere vissza Olaszországba, van borunk! - így üzennek Monzában a szurkolók

Kimi, gyere vissza Olaszországba, van borunk! – így üzennek Monzában a szurkolók

Romain Grosjean (12./4.): “Termékeny napunk volt. Az eredmények azt mutatták, hogy nagyon közel voltunk egymáshoz Kimivel, ez azonban nem jelent sokat” – mondta a francia az ezredre egyező idő kapcsán. “Kimi az új, hosszabb tengelytávú autót tesztelte, az adatokat továbbítjuk a gyárba. Aztán majd megnézzük, mit mond az elemzés. De nehéz összehasonlítani a két autót, ugyanis az új ugyan jobb fékstabilitást nyújthat, ami nagyon fontos Monzában, azonban minden versenyzőnek megvan a maga fékezési stílusa.”

Lewis Hamilton (1./6.): “Egész jó volt ma az autó. Az egyensúly rendben van, sima napunk volt, jobb, mint amilyeneken mostanában túl vagyunk. Bár elég versenyképesek vagyunk, a gyorsaságunk még nem az igazi, megnézzük, hol tudunk javítani. Természetesen nem tudjuk, hogy a többiek mennyi üzemanyaggal mentek, azzal viszont tisztában vagyunk, hogy egy kicsit még dolgoznunk kell.”

Nico Rosberg (3./7.):
“Ahogy péntekenként szokásos, kicsit el vagyunk maradva a legjobb időktől, de sokat tanultunk. Gyakorlatilag minden egyes körrel értékes információkat szereztünk, és azt hiszem, az autó ismét jó. Keményen kell dolgoznunk este, mert a Red Bullok ismét nagyon gyorsak.”

F1: Vettel szerint szoros lesz, Alonso nem örül 3 Fernando Alonso (2./5.): “Silverstone-ban csak azért sikerült csökkenteni a hátrányt, mert Vettel kiesett. Ezen változtatnunk kell, csak akkor lehetünk elégedettek, ha itt és Szingapúrban is előtte végzünk. A legyőzése pedig legalább a dobogós helyezést kell jelentse. Ha nem sikerül előtte végezni, és újabb pontokat veszítünk, akkor már a 2014-es projektre kell koncentrálni, mert hat-hét futam alatt nem lehet behozni a hátrányt. De ahogy tavaly, természetesen idén is az utolsó futamig szeretnénk küzdeni a címért. Hisszük, hogy sikerülhet, most kell belehúzni” – mondta a spanyol még a hétvége kezdetén.

A ferraris az edzéseket követően így értékelt: “Ugyanaz, mint minden péntek után, se elbizakodottak, se túl elégedetlenek nem vagyunk a teljesítménnyel, tisztább képet csak az időmérőn kapunk. A Red Bull megint nagyon erősnek tűnik, az időmérőig még sok dolgunk lesz, hogy előbányásszuk a hiányzó tizedeket. A mostanra hozott fejlesztések egy része nagyon jól működik, míg néhány dolog további elemzést kíván. De a hazai közönség előtt ki kell majd hoznunk a maximumot a csomagból az időmérőn és a versenyen is. Bízzunk benne, hogy az időjárás mellénk áll – vasárnapra zivatarokat jósolnak, szóval azért mindenre fel kell készülünk. A gumik itt alig kopnak, szóval kevesebb kiállás lesz, mint a többi futamon.”

Jenson Button (7./9.):
“Az első edzés elején a DRS beragadt. Az alacsony leszorítóerő miatt itt teljesen más DRS-t használunk, volt egy hiba, de a srácok gyorsan kijavították. Ennek ellenére is jobb volt az első edzés a másodiknál, amikor nem voltunk igazán versenyképesek. Úgy érzem, egy kicsivel több tempó van az autóban, remélem, ki tudjuk majd hozni belőle, és ott leszünk a Q3-ban. Sokat változtattunk, tudjuk, hogy mi működik és mi nem, az autó megértése szempontjából nagyon pozitív nap volt.”