F1: Räikkönenék végig szenvedtek 2

Úgy tűnik, Kimi Räikkönen idei bajnoki esélyeinek végképp lőttek, a spái kiesés után az Olasz Nagydíj időmérőjén csak a 11. helyet szerezte meg, míg az éllovas Sebatian Vettel a pole-ból rajtolhat majd.
Bár pénteken még megvillant a Lotus, szombaton már a szabadedzésen is elveszettnek tűnt a csapat, a kvalifikáción pedig Räikkönen és Romain Grosjean is búcsúzott a Q2-ben (11. és 13. hely). A finn azt mondja, ez van, az autónak nem fekszik a pálya:
“Egyszerűen nem voltunk ma elég gyorsak. Egész hétvégén küszködtünk egy kicsit, ma is ez volt. Ez nem a mi pályánk, nem fekszik az autónak az alacsony leszorítóerejű vonalvezetés. Nagyjából jól viselkedett, de egyszerűen nem volt meg a leszorítóerő a gyors kanyarokban. Remélhetőleg holnap jobb lesz, de nem várok meglepetést. Azért így is mindent beleadok majd” – nyilatkozta.
A Lotus vezető versenymérnöke, Alan Permane sem mondott semmi pozitívat:
“Nem ment túl jól, nem titok, hogy egész hétvégén nem találtuk a tempót Monzában. Elég rosszul esett, hogy nem sikerült a top10-be jutni, de Monza tényleg egyedi kihívást jelent, ahol borulhat az erősorrend, ma is ezt láthattuk. Nem épp a 11. és 13. helyet szerettük volna, az pedig főleg nem öröm, hogy egy nyerő autó választja el a mieinket” – utalt a szakember Lewis Hamilton Mercedesére.
A szakember halványan az esőben reménykedik, de az esetleges eredményekről egy szót sem ejtett:
“Ha száraz futam lesz, bármelyik keveréket használhatjuk a rajtnál, nem köt minket a top10-re vonatkozó szabály. Azonban az előrejelzés esőt valószínűsít, ami mindent megváltoztathat. Mi is ugyanannyira figyeljük majd az eget, mint az ellenfelek.”