Jól szerepelt a Toro Rosso a monzai időmérőn: két autóval volt ott a Q3-ban, de a Q1-ben és Q2-ben mutatott teljesítmény többet ígért a hetedik és tizedik helynél. “Jó, hogy újra itt voltunk a Q3-ban” – mondta a Red Bullhoz igazoló Daniel Ricciardo.

“Lehet, hogy az első ötben is ott lehettünk volna, talán rossz döntést hoztunk a Q3-ban. Úgy döntöttünk, hogy egyszerre két kört megyünk, de utólag jobb lett volna, ha kevés üzemanyaggal egy-egy kört csinálunk. A hetedik hellyel azért elégedett vagyok, de egy kis időt benne hagytam a körömben, mert a második sikánnál lefutottam a pályáról.”

Jean-Eric Vergne is rontott a Q3 végén, a Parabolicában hagyta el a pályát, ezért már a rádión keresztül elnézést kért a csapattól. “Köszönöm a fiúknak, hogy ilyen versenyképes autót kaptam a délutánra” – udvariaskodott a francia. “Tegnap még nem tűntünk igazán erősnek, de az éjszakai kemény munka szerencsére meghozta a gyümölcsét. A Q3 végén nagyon a határon autóztam, ezért szúrtam el a Parabolica végét, de a tizedik helynek is örülök. A pontszerzést célozzuk holnap.”