F1: Buttonék mindent kinyomtak a McLarenből 2 Szinte ezredre azonos időt futott a két McLaren a monzai időmérő végén, ez a nyolcadik és kilencedik helyet jelentette a csapat számára. “Egyáltalán nem volt több az autóban, ami bennünk volt, azt kiadtuk” – mondta Jenson Button, akit ezúttal megelőzött Sergio Perez. “Ezt mutatja az is, hogy Checóval majdnem azonos időt mentünk.”

“Őszintén szólva, kicsit talán kár is ezért, mert ha nem futottunk volna mért kört a Q3-ban, taktikailag több választásunk lett volna a holnapi versenyre. De az is igaz, nem azért vagyunk itt, hogy ücsörögjünk a Q3-ban. A versenytempó számomra egyelőre rejtély, meglátjuk, mit hoz a holnap. Segíthet, hogy a tisztább oldalról mehetek neki a mindig kaotikus első kanyarnak.”

Sergio Perez a délelőtti szabadedzés után eleve jó időmérőben reménykedett. “Az egész csapatot elégedettséggel tölti el, hogy mindkét autóval bejutottunk a Q3-ba” – nyilatkozta a mexikói. “De az is igaz, hogy három tizeddel lassabbak voltunk az előttünk lévőknél. Nem nagyon tudom, hol találták meg ezt az időt, mert a lehető legjobb teljesítményt nyújtottuk ma. Remélem, holnap tudunk fordítani a dolgokon, de ehhez jó stratégiára lesz szükség.”